Zajíčková (ODS): Praha 5 řeší nedostatek školských kapacit v Košířích

17.06.2022 9:02 | Tisková zpráva

Radnice Pětky má krátkodobé a dlouhodobé řešení, jak zajistit dostatečnou kapacitu základních škol v Košířích.

Zajíčková (ODS): Praha 5 řeší nedostatek školských kapacit v Košířích
Foto: Praha 5
Popisek: MČ Praha 5 - radnice

V krátkodobé variantě se jedná o objekt bývalé MŠ Poštovka a poté kulturního centra. Zahájení provozu tohoto dočasného řešení bude 1. září 2022.

„Uložili jsme našemu Odboru přípravy a realizace investic, aby bezodkladně začal pracovat na zajištění výstavby nové školy. Součástí řešení školských kapacit v této lokalitě je přestavba bývalého kulturního domu Poštovka, který bude pro žáky připraven už od nového školního roku letos v září,“ říká starostka MČ Praha 5 odpovědná za oblast školství Renáta Zajíčková (ODS).

Kvůli masivní výstavbě v předchozích letech bez adekvátního zajištění školských kapacit se základní školy v oblasti Košíř dostaly na hranici možností umístit do prvních tříd místní spádové děti.

Současné vedení radnice proto přišlo s dočasným i dlouhodobým řešením situace. Aktuální potřeby zajistí přestavba bývalého kulturního centra Poštovka, kde budou v průběhu léta provedeny stavební úpravy dvou tříd, jídelny a výdejny obědů. Objekt je umístěný v  klidné zahradě, která bude dětem plně k dispozici. Vznikne tak odloučené pracoviště ZŠ Nepomucká od 1. září 2022.

Rada MČ Praha 5 formálně odstartovala výstavbu nové školy pro oblast Košíře. Dlouhodobé řešení pak zajistí výstavba nové školy v lokalitě V Cibulkách – Na Výši, kde je potřeba školských kapacit největší. Aktuálně je dispozici architektonická studie, která byla představena veřejnosti. Pavilon 1. stupně s možností rozšíření o pavilon 2. stupně vyroste na cibuleckém kopci ve školním areálu speciální školy v ulici Na Výši. S prvními žáky se počítá od 1. září 2026.

„Podařilo se nám přesvědčit hlavní město, které s námi směnilo potřebné pozemky a děláme vše pro to, aby co nejrychleji začala výstavba nové školy. Věřím, že za čtyři roky budeme čerstvým prvňáčkům v Košířích předávat novou a moderně vybavenou školu,“ dodává starostka Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…