Zajíčková (ODS): Startujeme proměnu okolí zastávky U Zvonu! Bude hezčí, čistější i bez drog

17.07.2022 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k proměně okolí zastávky U Zvonu na Praze 5.

Zajíčková (ODS): Startujeme proměnu okolí zastávky U Zvonu! Bude hezčí, čistější i bez drog
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Startujeme proměnu okolí zastávky U Zvonu! Bude hezčí, čistější a brzy i bez drog. Na jaře zmizela stará trafika a během prázdnin proběhnou první opravy. Nejprve dojde k úpravám jako je natření zábradlí, oprava povrchu chodníků, nebo nové vyznačení parkovacích míst. S TSK Praha jsme se domluvili také na častějším pravidelném čištění mokrou cestou. S mladými umělci jednáme o malbě na stěnu schodiště, která místu vdechne také něco svěžího.

Souběžně vzniká malá studie, která vyřeší celkovou revitalizaci prostoru, včetně doplnění mobiliářem a novou zelení, takže by se místo mohlo proměnit v malé "náměstíčko". Košíře se konečně rozvíjí a vznikají tu nové služby. V nedalekém objektu Košířské brány bude brzy nová pobočka pošty a to je určitě dobře, protože to podpoří i vznik dalších menších obchodů, kaváren i komunitních míst.

Samozřejmě vím, že hlavní problém lokality jsou pouliční uživatelé drog. Po dlouhých jednáních s místním kontaktním centrem a hledání nejlepšího řešení jdeme do finiše. Už jsme oznámili záměr vypovědět mu nájemní smlouvu, takže obyvatelé si konečně oddychnou.

Nejdeme tím ale ani proti centru, ani proti síti sociálních služeb, a už vůbec proti těm, kteří potřebují pomoc. Naopak. Magistrát jsme společně s odborníky i aktivními občany dotlačili k restartu pražské protidrogové sítě a přesunu center na vhodnější místa, kde nebudou mít vliv na každodenní život našich obyvatel.

Mám raodst, že se to hýbe. Všem, kteří se na tom se mnou podílejí, ať už na Pětce nebo ve Sněmovně, moc děkuji! Tohle místo si oživení a navrácení důstojnosti a pohody skutečně zaslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…