Zaorálek: Buďme sebevědomou a silnou zemí v rámci EU

24.01.2014 19:04

Zástupci sociální demokracie, mezi nimiž bude místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek a profesor Jan Keller, se v neděli zúčastní mimořádného sjezdu SPD, na kterém bude německá sociální demokracie volit svého superlídra pro volby do Evropského parlamentu.

Zaorálek: Buďme sebevědomou a silnou zemí v rámci EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Jsem rád, že budu mít možnost našim evropským partnerům osobně představit profesora Jana Kellera, který se má stát lídrem kandidátky ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Tyto volby jsou mimořádně důležité a jejich výsledek ovlivní nejen další budoucnost Evropy, ale také sílu a postavení České republiky, které bude v Evropě zaujímat. Cílem sociální demokracie je posílit pozici naší země tak, aby byla sebevědomou partnerskou zemí a měla sílu prosazovat své zájmy a plnohodnotně spolurozhodovat o další integraci EU,“ uvedl místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.
 
„Jedním z hlavních témat, které chci v předvolební kampani prosazovat, bude sjednocená Evropa a ochrana národního zájmu členských států. Věřím také, že se nám podaří zahájit celospolečenskou diskusi o směřování ČR v rámci Evropy a přesvědčíme občany, aby o této cestě přišli ve volbách rozhodnout. V Evropském parlamentu bych se chtěl zabývat také školstvím a vzdělaností, ale nepřestanu sledovat ani vývoj sociální problematiky v rámci EU,“ doplnil profesor Jan Keller.

Na mimořádném sjezdu SPD vystoupí kromě předsedy německé sociální demokracie Sigmara Gabriela také předseda Evropského parlamentu Martin Schulz. Tématem společné diskuse budou otázky dalšího vývoje a směřování Evropy.

„Evropa má před sebou klíčové otázky k řešení, ať už se jedná o rostoucí sociální nerovnost, vysokou nezaměstnanost mladých, slabý ekonomický růst. Jsem přesvědčen, že blížící se volby do Evropského parlamentu jsou šancí, jak můžeme společně s evropskými sociálními demokraty jednat o společných tématech a postupu, jak na tyto výzvy odpovědět,“ doplnil Lubomír Zaorálek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…