Zasedání Rady Asociace krajů ČR v Hradci Králové

27.06.2014 15:14

Hejtmani dnes na zasedání Rady Asociace krajů ČR v Hradci Králové schválili dohodu, kterou včera ve věci financování krajů k přípravě státního rozpočtu na rok 2015 a čerpání fondů EU uzavřeli vicepremiér Andrej Babiš a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Zasedání Rady Asociace krajů ČR v Hradci Králové
Foto: red
Popisek: Šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek s hejtmany

Kraje tak získají na spolufinancování projektů z fondů EU na roky 2015 – 2020 cca 5 miliard korun, stát garantuje financování sociálních služeb v letech 2015 – 2017 částkou 7, 2 miliardy korun ročně. Vláda uznává platnost memoranda o financování regionální železniční dopravy do roku 2019, tzn. bude přispívat krajům na regionální železnice částku 2, 6 miliard korun ročně a inflační koeficient ( kraje doplácejí dalších cca šest miliard ročně z vlastních rozpočtů ). Od 1. 1. 2016 kraje získají zpět vyšší koeficient podílu na daňových výnosech, odhadem se navýší příjmy krajů ročně o cca čtyři miliardy korun.

reklama

autor: azz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.