Žbánek (ANO): Hřbitovy města by měly fungovat jako firma, je načase ji jako firmu začít řídit

19.04.2018 11:52

Komentář Miroslava Žbánka, předsedy hnutí ANO v Olomouci, k pronájmu olomouckého krematoria a správě městských hřbitovů

Žbánek (ANO): Hřbitovy města by měly fungovat jako firma, je načase ji jako firmu začít řídit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Několik měsíců jsem jako lídr opozice zasvěcován do poněkud temné historie olomouckého pohřebnictví: do porevoluční divoké privatizace našeho krematoria do rukou zahraničních investorů, do různých majetkových převodů, nelítostné konkurence pohřebních firem, chátrajících památkových objektů a trvalém nedostatku peněz na jejich údržbu. S odpovědnými zástupci města jsem projednával možná řešení, kladl otázky, dával návrhy a věřím, že se blýská na lepší časy.

Hřbitovy města Olomouce jsou městskou příspěvkovou organizací, která se stará o hřbitovy v Neředíně, Nové Ulici a na několika dalších místech. Provozování a tedy i zisk z krematoria ale město svěřilo jedné soukromé pohřební firmě. Z mého pohledu by Hřbitovy města měly fungovat jako firma, a proto je načase ji jako firmu začít řídit! Věřím, že nový pan ředitel ví jak na to. Já především říkám, že miliony, které po desetiletí vydělává ona soukromá firma tím, že provozuje naše krematorium, má vydělávat město. A protože by tento zisk zůstal městu, ušetřilo by tak ve svém rozpočtu i na dotacích, které do svých hřbitovů dává.

Jedno z navrhovaných opatření: oprava zchátralé hřbitovní kaple na Nové Ulici (nejlépe nákladem nájemce) jako další obřadní síně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…