Zdechovský (KDU-ČSL): EuroZprávy.cz nejen o historii píší, ale naše hrdiny i reálně uctívají

19.11.2021 18:20

Europoslanec Zdechovský spojí své jméno s webem EuroZprávy.cz. Pro redakci bude psát komentáře zaměřené na historii.

Zdechovský (KDU-ČSL): EuroZprávy.cz nejen o historii píší, ale naše hrdiny i reálně uctívají
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Europoslanec a místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský externě posílí redakci zpravodajského serveru EuroZprávy.cz patřící do mediální skupiny INCORP, a.s. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67626 lidí
Jeden z nejvlivnějších mužů v Bruselu bude především psát komentáře či analýzy, které se týkají historie. Už v minulosti o svém přehledu čtenáře přesvědčil, když na webu publikoval o Ležácích, věrozvěstech Cyrilu a Metodějovi, svatém Václavovi či naposledy připomněl třicáté výročí úmrtí bývalého prezidenta Gustáva Husáka. „Je neustále nutné psát o našich dějinách. Rád vyzdvihuji naše hrdiny, ale zároveň upozorňuji na křivdy, především v období komunistického bezpráví. Nabídku webu EuroZprávy.cz stát se externím dopisovatelem jsem s radostí přijal a své jméno s médiem spojím velmi rád,“ říká Tomáš Zdechovský.

Novou akvizici vítá šéfredaktor mainstreamového webu EuroZprávy.cz Lukáš Kňazovický. „Tomáš Zdechovský v předchozích příspěvcích prokázal výbornou orientaci naší někdy složité historie. Oceňuji jeho styl, který je pro čtenáře dobře přehledný, a oslovuje tak i mladou generaci, která bohužel často netuší, jaké statečné lidi jsme měli. Budeme se těšit na jeho další témata,“ přeje si Lukáš Kňazovický.

Pro Tomáše Zdechovského není práce v médiích ničím cizím. V roce 2003 zastával funkci šéfredaktora křesťanského serveru Christ Net.cz a v letech 2004-2005 byl i ředitelem portálu. V minulosti se rovněž specializoval na komunikaci a založil PR agenturu Commservis.com. „I když jsem se jako politik ocitl na druhém břehu, práce v médiích mě stále oslovuje. Rád tvořím a rovněž se neustále sebevzdělávám, proto jsem nad nabídkou webu EuroZprávy.cz dlouho nepřemýšlel,“ konstatuje Zdechovský, který je známý rovněž jako básník a spisovatel.

Ve veřejné politice poprvé na sebe upozornil v roce 2004, kdy pracoval jako poradce a volební manažer předních českých politiků. Výrazného úspěchu dosáhl o dva roky později, kdy vedl kampaň legendě české politiky Petru Pithartovi a pomohl mu ke zvolení do Senátu, když ve svém obvodě zvítězil o pouhých 26 hlasů. Zdechovský v roce 2006 také vstoupil do KDU-ČSL a v roce 2010, kdy se strana nedostala do Poslanecké sněmovny, se stal jejím krizovým manažerem. Po prohraných volbách definitivně stanovil žlutou jako volební barvu lidovců. V roce 2014 se stal europoslancem a o pět let později svoji pozici ve volbách obhájil. Od loňského ledna je místopředsedou lidovců. Do centra pozornosti se dostal loni v únoru, kdy upozornil na možný střet zájmů premiéra Andreje Babiše, který jej společně s pirátským kolegou Mikulášem Peksou nazval před národem vlastizrádcem. Zdechovský proto musel mít ochranku, neboť někteří lidé mu a jeho rodině hrozili smrtí.

Šéfredaktor mainstreamového webu EuroZprávy.cz Lukáš Kňazovický u Tomáše Zdechovského oceňuje i jeho pomoc v době, kdy se čeští občané dostanou v zahraničí do nesnází. „Pomohl z vězení v Súdanu dostat humanitárního pracovníka Petra Jaška, angažoval se v případě řidiče kamionu Jiřího Sagana za údajné pašování migrantů. Rovněž se zapojil do vyjednávání o propuštění z tureckého žaláře dvou Čechů Miroslava Farkase a Markéty Všelichové, a to za spolupráci s kurdskou milicí YPG,“ tvrdí Kňazovický o politikovi, který letos v červnu obdržel od velvyslance Malediv Hassana Sobira ocenění za podporu tamní demokratické opozice.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Dvaačtyřicetiletý rodák z Havlíčkova Brodu je členem aktivních záloh Armády České republiky a v době koronavirové pandemie několikrát jako dobrovolník pomáhal v přetížených nemocnicích. Aktivní je i na poli heraldické a vexilologické činnosti. Do českého kalendáře se mu podařilo dostat několik nových jmen jako Tobiáš (syn), Nikolas, Andělín, Lea či Dominika. Zapojil se i do projektu Zachraňte Ježíška bojující za české Vánoce.

Zdechovský se rozhodl své jméno spojit s mainstreamovým webem EuroZprávy.cz i díky jeho nedávné aktivitě, kdy redakce iniciovala říjnové odhalení pamětní desky jedinému československému maršálovi RAF Karlu Janouškovi, jehož krátce po Únoru 1948 uvěznili komunisté. V krutých bolševických kriminálech strávil přes dvanáct let. „Je vidět, že EuroZprávy.cz nejen o historii píší, ale naše hrdiny i reálně uctívají. Dělají záslužnou práci. Jejich aktivitě tleskám, protože připomněly osud zapomenutého vojáka, který pomohl vyhrát bitvu o Británii. Proto bylo logické, že s jeho redakcí budu rád spolupracovat,“ uzavírá externí komentátor webu EuroZprávy.cz Tomáš Zdechovský.

Pro EuroZprávy.cz se tak jedná o další významnou akvizici v tomto roce. Na začátku podzimu redakci rozšířili například známý český žurnalista a zakladatel checkingového serveru Manipulátoři.cz Petr Nutil, anebo ekonomický novinář a bývalý šéfredaktor investičních portálů Kurzy.cz a Patria.cz Pavel Daniel. V úvodu pracovního týdne redakci posílil rovněž Matěj Bílý z Ústavu pro studium totalitních režimů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.