Zdechovský (KDU-ČSL): Obce mohou snadno získat dotace na internet

08.05.2018 13:01

V současné době se mohou obce registrovat do programu WiFI4EU, přes který mohou přímo od Evropské komise získat dotaci ve výši 15 000 eur na pořízení nebo renovaci připojení k internetu tak, aby občané měli na všech veřejných místech k dispozici WiFi připojení zdarma. Tedy například v knihovnách, na sportovištích, ve zdravotnických zařízeních, na nádražích nebo náměstích.

Zdechovský (KDU-ČSL): Obce mohou snadno získat dotace na internet
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„S programem přichází přímo Evropská komise, jejímž cílem je umožnit co nejvíce lidem bezplatný přístup k informacím,“ vysvětluje záměr projektu europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Systém získání finančních prostředků by měl být pro obce jednoduchý a s minimem administrativy. Stačí se zaregistrovat na stránkách ZDE, a tím dát najevo zájem o program, což ovlivní počet poukázek, které Komise konkrétní zemi dá k dispozici. Druhou fází je podání samotné žádosti po zahájení výzvy, kde ale bude platit pravidlo rychlejšího.

„Obce se o této zajímavé nabídce snažíme maximálně informovat, protože podmínky získání dotace jsou velmi jednoduché a žádost vyřízená do deseti minut. Nabídka je navíc současně výzvou také pro české firmy, které se mohou registrovat jako dodavatelé služeb,“ doplňuje Roman Málek z Centra společných služeb Mikroregionu Chrudimska, který prosadil jednu z prvních veřejně přístupných a otevřených WiFi v ČR na náměstí v Chrudimi.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…