Zdechovský (KDU-ČSL): Reakce na lži o NATO a kdo je zločinecká organizace

02.01.2015 17:30

Pokud jde o "agresi NATO", tak je škoda, že jste zapomněl na etnické čistky, které daly podnět k tomu, aby OSN a také NATO zasáhly a cca. 11000 obětí při srbském obléhání Sarajeva.

Zdechovský (KDU-ČSL): Reakce na lži o NATO a kdo je zločinecká organizace
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Rád bych reagoval na některé opakované nesmysly na Parlamentních listech v diskusích ohledně zásahu NATO na Balkáně: 

1. Pokud jde o "agresi NATO", tak je škoda, že jste zapomněl na etnické čistky, které daly podnět k tomu, aby OSN a také NATO zasáhly a cca. 11000 obětí při srbském obléhání Sarajeva.

2.  Akce NATO na Balkáně nebyly vedeny za účelem prvoplánového zabíjení  lidí, ale proto, aby se předešlo ještě většímu utrpení ze strany civilistů, a zasáhlo vůči silám zejména (a nejen) bosenských Srbů.

3. Bohužel i v těch "spravedlivých" válkách dochází k civilním obětem, přestože bych byl samozřejmě raději, kdyby tomu tak nebylo a nedocházelo k žádným obětem na nevinných civilistech.

4. NATO by se v balkánském konfliktu vůbec neangažovalo (a samo také zůstávalo delší dobu stranou), kdyby zde předtím nedošlo k civilním obětem na životech, které se vyšplhaly do desetitisíců. Navíc dlouho panovala mezi jeho členskými zeměmi NATO neshoda, jakým způsobem vůbec zasáhnout a rozsáhlejší vojenské operace byly záležitostí až let 1994-95, tedy až 2-3 let od okamžiku, kdy konflikt vypukl naplno.

5. Pokud by nebylo balkánského konfliktu, který pomohl rozdmýchat Slobodan Miloševič a další, nebylo by ani zásahu NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

21:10 Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců soudů.