Zdechovský (KDU-ČSL): Šmejdům stáčejícím kilometry zvoní hrana

07.10.2018 7:37

Před čtyřmi roky jsem slyšel od českých úřadů, že se stáčením kilometrů se nic nedá dělat. Dá. A už čtyři roky na tom společně pracujeme a první výsledky se začínají dostavovat.

Zdechovský (KDU-ČSL): Šmejdům stáčejícím kilometry zvoní hrana
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

A) nejdříve jsme spojili všechny subjekty - autobazary, dovozce aut, výrobce automobilů, pojišťovny, policii, Cebii, ministerstvo dopravy, vnitra a financí a posadili je k jednomu stolu.

B) Našli jsme v EU řešení, které vymýtilo podvody se stáčením . tzv. Belgický carpass, který se rozšířil do Nizozemí a Slovenska

C) Otevřeli jsme téma na půdě EU při slyšení v Evropském parlamentud. Za účasti médií jsme představili koncept Carpassů v Polskue. iniciovali jsme s kolegy zprávu z vlastní iniciativy EP, která vyzvala komisi k celoevropskému řešení podvodů se stáčením kilometrů.f. Česká republika přijala přísné pokuty za stáčení. Za půl milionu pokuty se už nikomu stáčení nevyplatí. Navíc auta neprojdou STK.

A co nás teď čeká:a. Evropská komise příští rok připravila pilotní projekt, kterým propojí databáze několika zemí, které ukáží řidičům, zda mají auto se stočenými kilometryb. nyní s kolegy s Pirátů připravuje návrh zákona, kde bychom udělali řešení typu Carpassů v České republice.

Věci se dají měnit, ale musíte je vždy odpracovat. Ano, jsou to stovky hodin, ale pokud berete politiku jako službu, dokážete udělat v demokracii více, než si dokážete představit.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …