Zdeněk Somr (ODA): Buď selhala hygiena, nebo ministr Vojtěch

28.07.2020 10:30

Hygienické stanice nestíhají trasovat, laboratoře nestačí vyšetřovat a nikdo za to nemůže. Jak jinak si jde vyložit závěry z pondělního zasedání vlády.

Zdeněk Somr (ODA): Buď selhala hygiena, nebo ministr Vojtěch
Foto: ODA
Popisek: Zdeněk Somr, místopředseda ODA

Anketa

Do jakého filmu byste nejraději zařadili postavu Václava Havla?

hlasovalo: 13254 lidí
To, že laboratoře nestíhají testovat, obzvlášť o víkendech, a že nemají dost materiálu na testy, je zodpovědnost Ministerstva zdravotnictví a ministr Vojtěch měl dostat za úkol okamžitou nápravu.

To, že hygienické stanice nemají dost personálu, je zodpovědnost hlavního hygienika a ministr Vojtěch měl opět dostat za úkol okamžitou nápravu.

Výmluva, že hygienici dali v lokálních ohniscích nákazy přednost trasování před zpětným doplňováním záznamů, by byla akceptovatelná v březnu, na konci červenci už je jen zanedbáním přípravy na situaci, kterou se dala očekávat.

Vláda ale zodpovědnost ministra Vojtěcha neřešila. Místo toho zřídila nový poradní orgán, Radu vlády pro zdravotní rizika. „Jde o to, abychom spojili své síly, a musí to mít jasný systém řízení,“ konstatoval premiér Andrej Babiš, který se zároveň stal předsedou Rady.

Rada je plná politiků včetně ministra vnitra a ministra zdravotnictví a je v ní jediný epidemiolog, prof. Prymula. Vznikl tak další orgán, v jehož rámci bude pokračovat souboj pánů Vojtěcha a Prymuly.

Nestačilo by, aby premiér ministra zdravotnictví dotlačil k plnění úkolů, nebo ho vyměnil?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…