Zdeňková (HPP 11): Koalice si na zastupitelstvu ušila z ostudy kabát

20.05.2017 14:05

Zastupitelstvo Prahy 11 včera opět neschválilo program jednání. Koalice ANO / ČSSD / TOP 09 / KSČM / ODS / JM-ND se starostou Jiravou (ANO) v čele neměla zajištěný dostatečný počet hlasů (21 z potřebných 23) pro schválení svého vlastního programu.

Zdeňková (HPP 11): Koalice si na zastupitelstvu ušila z ostudy kabát
Foto: Hnutí pro Prahu 11
Popisek: Hnutí pro Prahu 11, logo.

Jednání tak bylo po půl hodině ukončeno. Opoziční Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) navrhlo do programu jednání zastupitelstva deset důležitých bodů, koalice návrhy opozičních bodů nepodpořila. 

Mezi navrhovanými body HPP 11 byl i záměr Rady zrušit pobočku veřejné mateřské školy Pošepného nám., údajně pro nedostatek prostor pro potřeby ZŠ Pošepného. V budově ZŠ přitom sídlí komerční školy, vč. školy manželky starosty Jiravy (ANO). Kvůli rušení pobočky mateřské školy jsou přitom údajně odmítány děti našeho sídliště pro přijetí do ostatních poboček MŠ (z důvodu nedostatku míst).

Kontroverzní situace je výsledkem mocenských čistek, které vyvolali současní představitelé radnice ze stran ANO 2011 a TOP 09. Na vyšachování vítězného Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) z radničních postů a podílu na řízení městské části se zmiňovaní spojili s ostatními stranami, tj. ČSSD, ODS, KSČM, JM-ND. 

Jak ukázalo i dnešní hlasování o programu, uvedená neoficiální koalice trpí vnitřními rozpory, nemá dostatečnou disciplínu v zastupitelstvu odpovědně pracovat, prohlášení rady ze začátku volebního období proměnila v cár papíru a nové jednotící prvky nenašla. 

Závažných otázek k řešení je na Praze 11 více než dost, je potřeba respektovat volební výsledky a projevenou vůli občanů.

• Hlasování o programu zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy