Zelení: Amazon v Brně ucpe jihovýchod města kamiony

20.03.2014 8:20

Se vší zodpovědností, kterou s sebou nese funkce zvolených zastupitelů, zelení nepodpořili schválení smlouvy s developerem, který má pro společnost Amazon vystavět v Brně obří skladovací a logistické centrum.

Zelení: Amazon v Brně ucpe jihovýchod města kamiony
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Podmínky dodatku totiž stále nedávají záruku, že v dohledné době bude postaven sjezd z dálnice D1 do průmyslové zóny, ani obchvat Tuřan. Obě tyto stavby jsou však naprosto nezbytné, aby od silné kamionové dopravy ochránily obyvatele jihovýchodní části města, především Slatiny a Tuřan. Zajištění výkupu části pozemků developerem, ani sliby premiéra, že sjezd z D1 postaví, nejsou věrohodnou zárukou. Podobné sliby totiž Brňané slyšeli za posledních 12 let z úst premiérů už několikrát.

Na otázku pracovních míst v Brně se díváme mnohem komplexněji než pohledem společnosti Amazon. Ze zkušeností německých regionů víme, že nová pracovní místa v distribučních skladech firem jako je Amazon přinášejí zároveň zánik existujících kvalitnějších pracovních míst v kamenných obchodech, službách, ale často i v oblasti výroby. Odhadem této bilance pracovních míst by se mělo zastupitelstvo zabývat, nikoli bezvýhradně přijímat mantru o nových pracovních místech v Amazonu.

Zároveň jsme velmi silně znepokojeni tím, že developer pracující pro Amazon již provedl bez povolení významné terénní úpravy na pozemku v majetku města, který mu nepatří a nemá aktuálně právo s ním takto nakládat. Toto jednání považujeme za závážné porušení důvěry. Trváme na tom, aby před jakýmkoliv schvalováním smluv s touto firmou bylo zastupitelstvu předloženo prověření, zda provedené terénní úpravy na městských pozemcích byly legální a v souladu s uzavřenými smlouvami s městem Brnem.

Martin Ander, Jana Drápalová a Mojmír Vlašín, členové klubu zastupitelů Strany zelených v Zastupitelstvu města Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…