Zelení: Bohuslav Svoboda nedomluvil nic, teď by měli šanci dostat jiní

19.12.2022 10:01

Celý včerejší den jsme mohli v přímém přenosu sledovat nekompetentnost koalice Spolu, která usiluje o ustavení menšinové vlády v Praze.

Zelení: Bohuslav Svoboda nedomluvil nic, teď by měli šanci dostat jiní
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Potvrdilo se, že jediný, kdo je ochoten ji v tom podporovat, je klub ANO. Bohuslav Svoboda jako kandidát na primátora za sebe nechával celý den mluvit ostatní a nakonec se ukázalo, že nemá dokonce ani podporu svého vlastního klubu. Celodenní jednání skončilo fiaskem a nezvolením nikoho nikam. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Praha si na pozici primátora zaslouží někoho, za koho nemluví ostatní. Vyzýváme strany, které v zastupitelstvu mohou složit většinu, aby obnovily jednání a našly ve svých řadách člověka, který pro Prahu bude pracovat na plný úvazek a bude skutečným vizionářem, ne mlčící loutkou. Praha potřebuje moderní vedení, které bude schopné čelit krizi bydlení či klimatické krizi.“ říká Hana Matoušová, spolupředsedkyně pražské organizace.

„Koalice Spolu by měla 83 dní po volbách konečně začít pracovat. Pro lídra Svobodu je to zřejmě náročná představa, dokonce i primátora chtěl dělat dočasně na zkrácený úvazek. Svoboda i svým včerejším projevem opět dokázal, že problémům města nerozumí. Není schopný vést povolební vyjednávání a nemá oporu ani svého vlastního klubu. Proto by měli pražští zastupitelé urychleně najít jiného kandidáta ,” říká Matěj Michalk Žaloudek, člen vedení pražských Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…