Zelení: Cesty do školy nemusí být nebezpečné

02.09.2020 20:19

Komentář na facebookovém profilu k bezpečnosti dětí při cestě do školy

Zelení: Cesty do školy nemusí být nebezpečné
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

'Mamataxi' je začarovaný kruh. Čím více lidí vozí děti do škol, tím jsou prostory před školou méně bezpečné a tím méně lidí posílá děti pěšky nebo na kole.

Potřebujeme tento kruh rozseknout. Na mnoha místech se to daří, například zavedení tzv. "školních ulic". Ulice před školou je v čase, kdy přichází děti do školy, pro provoz uzavřena. Prostor je tak mnohem bezpečnější.

K tomu, aby děti chodily pěšky, na kole nebo na koloběžce je ale samozřejmě potřeba zlepšovat podmínky v celém městě. Svou roli mají i školy - zřizováním bezpečných míst na odstavení kola nebo koloběžky.

Chodit do školy pěšky, veřejnou dopravou nebo na kole není jen ekologičtější. Je to hlavně zdravější a zábavnější. A také to podporuje samostatnost a zodpovědnost našich dětí.

Chcete také, aby měly děti cesty do školy bezpečnější? Nasdílejte tyto tipy u vás na radnici. Ta může s bezpečností cesta do školy udělat nejvíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.