Zelení: Diskusi nad energetikou je třeba vést nejen skrze média

10.04.2015 20:17

Zástupci Strany zelených se účastní exkurze do Jaderné elektrárny Dukovany, kde se osobně chtějí přesvědčit, jak elektrárna funguje, jak vypadá její provoz a jak je zajištěna bezpečnost.

Zelení: Diskusi nad energetikou je třeba vést nejen skrze média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Elektrárna s chladícími věžemi

Od návštěvy elektrárny očekávají diskuzi nad efektivitou výroby energie z jádra, energetickou nezávislostí Česka i problematikou úložišť radioaktivního odpadu. Právě s těmito otázkami se Česká republika musí zabývat kvůli fungování jaderných elektráren i možné výstavbě dalších bloků v Temelíně, která je podle energetických expertů – v době, kdy ostatní země od jádra ustupují – ekonomicky nevýhodná a zvyšuje závislost Česka například na Rusku.

Zelení chtějí konfrontovat efektivitu výroby jaderné energie s jejich pohledem na energie z obnovitelných zdrojů, které jsou trendem nejen v Evropě a které dlouhodobě prosazují. SZ chce vést diskuzi nejen skrze média a na základě jejich zpráv, které mohou být někdy zkreslené, ale přímo na místě nad fakty a konkrétními údaji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.