Zelení: Kancelář pro uvádění prezidentových výroků na pravou míru

31.12.2021 5:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k některým údajným nepřesnostem v poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Zelení: Kancelář pro uvádění prezidentových výroků na pravou míru
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelená dohoda pro Evropu (a.k.a. Zelený úděl) nepřikazuje v roce 2030 přestat topit zemním plynem (je pouze navrhováno, aby všechny nové budovy byly od roku 2030 bezemisní).

Zelená dohoda pro Evropu nepřikazuje v roce 2035 nejezdit autem se spalovacími motory (je pouze navrhováno, aby vozidla nově uváděná na unijní trh byla od roku 2035 bezemisní).

Zelená dohoda pro Evropu není hlavní příčinou růstu cen energií (stojí za ním kombinace ekonomických a environmentálních faktorů, více např. ZDE.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Zelená dohoda pro Evropu nepovede k poklesu životní úrovně a ekonomického výkonu (právě naopak, pokud tedy dokážeme využít příležitostí, které nabízí).

Miloš Zeman ochraně klimatu nerozumí nebo nechce rozumět. Možná proto, že její dopady už na něj budou mít minimální vliv. Naše děti v nich ale budou žít, proto si dovolíme prezidenta parafrázovat: „Na závěr bychom nás všechny chtěli vyzvat k odvaze. A odvaha není laciná. Je daleko pohodlnější nedělat nic nebo dělat jenom matoucí, kosmetické úpravy, zatímco radikální zásahy ponecháme stranou, abychom nikoho nerozčílili… Změna klimatu je problém, který je reálný, a je zapotřebí ne o něm jen mluvit, ale řešit ho a bojovat s ním.“

Takže na Zelenou dohodu pro Evropu neplivejme, ale pojďme se jako členský stát EU aktivně podílet na nastavení opatření pro dosažení jejích cílů, která budou účinná, ekonomicky smysluplná a sociálně spravedlivá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…