Zelení: Trváme na zásadním navýšení minimální mzdy a na lepších podmínkách pro pracující

01.05.2018 12:45

Komentář na facebookovém profilu k Novinářské ceně, kterou od veřejnosti získala Saša Uhlová

Zelení: Trváme na zásadním navýšení minimální mzdy a na lepších podmínkách pro pracující
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

S trochou nadsázky lze říct, že současný nedostatek pracovních sil je od revoluce to nejlepší, co český pracovní trh potkalo. Zaměstnancům konečně slušným tempem rostou platy a podnikatelé musí modernizovat, automatizovat a celkově zvyšovat efektivitu, aby dokázali bez nových lidí vyhovět stále rostoucí poptávce. Po dlouhých letech stagnace jsme tak snad konečně na cestě k prosperitě, kterou vidíme v západní Evropě.

Přesto jsou mezi námi lidé, kteří vykonávají na plný úvazek užitečnou a nezbytnou práci, ale stěží uživí sebe, natož rodinu. A na ně nesmíme zapomínat. Proto Zelení trvají na zásadním navýšení minimální mzdy a na lepších podmínkách pro pracující, včetně kratšího pracovního týdne.

„Tento problém se konečně dostává do širšího povědomí. Svědčí o tom výsledek Novinářské ceny, kterou od veřejnosti získala Saša Uhlová a její projekt Hrdinové kapitalistické práce o prospěšných ale zároveň náročných a mizerně placených povoláních. Saše gratulujeme a špatně placeným zaměstnancům vzkazujeme: Jsme s vámi,” říká Petra Jelínková, 2. místopředsedkyně Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…