Zelení: V Brně kandiduje do Senátu bývalá ombudsmanka Anna Šabatová

26.07.2020 11:40

Zelení s hnutím Senátor 21 a Hnutím Idealisté posílají do Senátu v obvodě Brno-město jako společnou nestranickou kandidátku bývalou veřejnou ochránkyni práv Annu Šabatovou.

Zelení:  V Brně kandiduje do Senátu bývalá ombudsmanka Anna Šabatová
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Kandiduji proto, že cítím, že se nacházíme ve zlomovém období, v období zásadních společenských změn. Chci proto nabídnout svoje celoživotní profesní i osobní zkušenosti a přispět k tomu, aby tyto změny neohrožovaly lidské svobody a důstojnost, aby byly citlivé k lidem i k přírodě. Senát je právě tím místem, kde mohu všechny svoje zkušenosti zúročit,“ uvedla ke své kandidatuře Anna Šabatová.

S tématem spravedlnosti, jemuž se Anna Šabatová celý život věnovala, chce propojit i téma péče. A to zejména o ty nejkřehčí skupiny obyvatel, jako jsou lidé v pokročilém seniorském věku, lidé nemocní a s postižením, ale i jejich rodinní pečující. Další oblastí, na kterou se chce Anna Šabatová soustředit, je životní prostředí, jehož zhoršování má mimo jiné i sociální dopady.

Anketa

Prospěl Dominik Feri české politice?

3%
97%
hlasovalo: 15080 lidí

„Naše společnost čelí několika krizím: klimatické, zdravotnické i ekonomické. Anna Šabatová je zárukou, že jim budeme čelit vždy tak, že budeme mít na mysli životní úroveň obyčejných lidí, lidská práva a spravedlnost,“ komentoval podporu Zelených Anně Šabatové spolupředseda Michal Berg.

V případě úspěchu doplní kandidátka senátorský klub pro liberální demokracii – Senátor 21. „Paní Anna Šabatová je člověk se smyslem pro spravedlnost. Ve svém životě se zásadami spravedlnosti řídí, ale nebojí se spravedlnost i nalézat a pomáhat jí prosadit se. A to i v případech, kdy za to nesklízí aplaus davů,“ uvedl na její adresu předseda hnutí Senátor 21 Václav Láska.

Třetím subjektem, podporujícím bývalou ombudsmanku jsou Idealisté. „Podporujeme paní Šabatovou, protože je to silná osobnost, která celý život pomáhá lidem v těžkých situacích. Ať už jako zakladatelka Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných nebo Veřejná ochránkyně práv. Bude ideální senátorkou,“ tvrdí Vojtěch Vašák, předseda Hnutí Idealisté.

Paní Šabatovou se rozhodlo podpořit mnoho významných osobností veřejného života napříč politickým spektrem. Například Karel Schwarzenberg, Petr Pithart, Milan Uhde, Eliška Wagnerová, Miloš Rejchrt, Václav Malý nebo sociální demokraté Lubomír Zaorálek, Roman Sklenák či Michal Šmarda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.