Zelení: Volbou Macrona ve Francii získává Evropa čas na svou proměnu

08.05.2017 12:27

Francouzští voliči a voličky si v neděli 7. května 2017 zvolili v druhém kole prezidentské volby do svého čela Emmanuela Macrona.

Zelení: Volbou Macrona ve Francii získává Evropa čas na svou proměnu
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Lídr hnutí En Marche! (“Vpřed”) se tak stal osmým prezidentem Páté republiky. Podle průzkumů s více než 60 procenty porazil představitelku Národní fronty Marine Le Penovou. Francouzští voliči a voličky se rozhodli postavit extremismu a nepřipustili zvolení nacionalistické Národní fronty.

Předseda Matěj Stropnický jeho zvolení komentuje: “V osobě Emmanuela Macrona získává sjednocená Evropa čas na svou proměnu, Marine Le Penová by velmi pravděpodobně znamenala její zánik. Porážkou Le Penové v těchto volbách ale nebyly odstraněny problémy širokých vrstev obyvatel Francie i kteréhokoli dalšího členského státu EU, na které dopadají jen nevýhody globalizovaného světa. Mám trochu pochybnosti o tom, že se Macron těmito problémy bude chtít vážně zabývat.”

Prezidentskými volbami politická kampaň ve Francii nekončí, 11. a 18. června totiž proběhnou sněmovní volby, které obmění momentální rozložení Národního shromáždění. “Prozatím jsou síly rozloženy velmi nejistě a rýsují se různé možnosti koalic. Držíme francouzským zeleným palce, aby uspěli a mohli tak spoluvést Francii progresivním, proevropským směrem,” dodává Petr Kutílek místopředseda Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.