Zelení k obnovení trati v Ústeckém kraji: Očekáváme, že se zodpovědné orgány pustí do práce

23.09.2015 9:47

Dva a půl tisíce lidí žádá po ministrovi dopravy obnovení trati 097 v původním rozsahu. Zástupci petičního výboru petice Ministerstvu dopravy ČR za okamžitou opravu železniční trati 097 v úseku Dobkovičky – Radejčín, ze Strany zelených, dokončili sčítání podpisů, které se podařilo během dvou prázdninových měsíců nasbírat. Jejich počet se zatím zastavil na čísle 2437.

Zelení k obnovení trati v Ústeckém kraji: Očekáváme, že se zodpovědné orgány pustí do práce
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„O petici byl obrovský zájem, a to jak mezi místními, tak mezi turisty, kteří oblast kolem Milešovky pravidelně navštěvují,“ říká k tomu pověřený zástupce petičního výboru Michal Tétauer ze Strany zelených.

Petice bude ministrovi předána v nejbližších dnech, sběr podpisů tím ale nekončí. Organizátoři petice chystají rovněž další aktivity, například besedy s občany v dotčených obcích.

„Požadavky na obnovu trati přicházejí ze všech stran. Od lidí skrze petici, formou usnesení od zasažených obcí a nejnověji naši kauzu podpořilo Severočeské sdružení obcí. Očekáváme proto, že se zodpovědné orgány pustí do práce se stejnou energií, s jakou se pracuje na rychlém dokončení dálnice D8,“ dodává krajský předseda zelených Jiří Škoda.

Více informací o kauze je dostupných na adrese www.zachranme097.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

8:04 Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

V pátek 7. června se ve 14 hodin otevřou volební místnosti v České republice, zavřou se 8. června op…