Zelení kritizují postup ústeckého magistrátu v případě uzavíraných ubytoven

24.06.2018 12:56

Magistrát města svým rozhodnutím vyhlásit bezdoplatkové zóny spustil vlnu reakcí na něž nebyl v žádném případě připraven a tak se mu populistický krok, který přišel pár měsíců před volbami může zle vymstít.

Zelení kritizují postup ústeckého magistrátu v případě uzavíraných ubytoven
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Magistrát města svým rozhodnutím vyhlásit bezdoplatkové zóny spustil vlnu reakcí na něž nebyl v žádném případě připraven a tak se mu populistický krok, který přišel pár měsíců před volbami může zle vymstít. Bohužel oběti nemusí být jen politické, v sázce je také osud několika desítek seniorů, invalidů a dětí.

Oproti dvojici Madar – Nechybová je pan Čunek se svým rozhodnutím vystěhovat lidi za pomyslné hradby města do kontejnerů ještě sociálně citlivým člověkem, tandem z Ústí, žádnou krizovou variantu nemá. “Primátorka se ohání tím, že je lidem poskytováno sociální poradenství, to je asi jako kdyby se v oblasti hladomoru pořádaly kurzy vaření” komentuje postup magistrátu krajský předseda Zelených Petr Globočník.

Vedení Zelených Ústeckého kraje apeluje na vedení města Ústí nad Labem, aby zajistilo krizové bydlení pro dotčené obyvatele, zvážilo možnost přechodného provozování ubytoven a neprodleně vybudovalo systém prostupného sociálního bydlení ve městě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…