Zelení podporují požadavky stávkujících na České poště

16.12.2016 22:27

Na České poště proběhne v pondělí 19. prosince 2016 dvouhodinová stávka. Odbory ji vyhlásily poté, co vedení pošty odmítlo jejich požadavek na navýšení zaměstnanecké mzdy o 2 500 korun.

Zelení podporují požadavky stávkujících na České poště
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Finančně podhodnocená práce řadových pošťáků a pošťaček je však jen část problému. Zelení dlouhodobě upozorňují na upadající kvalitu standardních poštovních služeb. Hlavní příčinou tohoto úpadku je aktivní nabízení finančních a jiných produktů, do nějž vedení pošty tvrdými praktikami své zaměstnance nutí.

„Požadavky stávkujících na České poště podporujeme. Jen tak si snad ministr Chovanec všimne, jaké poměry panují na České poště, tedy ve státním podniku, za nějž nese politickou odpovědnost. Podhodnocená práce řadových pošťáků a pošťaček a absurdní tlak na zakládání bankovních účtu a uzavírání pojistek, o něž je však zároveň malý zájem, poškozují poštovní veřejnou službu. Pošta má sloužit lidem, ne bankám,“ řekla Monika Horáková, členka předsednictva Strany zelených a autorka kampaně Pošťák není pojišťovák.

„Kdo by to byl řekl, že sociálnědemokratický ministr Chovanec bude pokojně přihlížet, jak se Česká pošta z dobré veřejné služby mění na špatně vedený byznys?“ řekl Matěj Stropnický, předseda Strany zelených.

Jak vyšlo najevo na webu www.postaknenipojistovak.cz, management pošty používá drsné donucovací praktiky, v jejichž důsledku věnují pošťáci a pošťačky významnou část pracovní doby aktivnímu nabízení bankovních účtů, pojistek, losů a dalších produktů. Pokud tak neučiní, jsou finančně sankcionováni, případně jim nejsou prodlouženy úvazky. Výzvu Strany zelených adresovanou řediteli pošty a ministrovi vnitra, aby zastavili tuto devastující praxi, podepsalo téměř 6 000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…