Zelení prosadili zlevnění ročního pražského kuponu na MHD

17.02.2015 18:54

Na úterním jednání Rady Hl. m. Prahy bylo schváleno usnesení, které na návrh Strany zelených (SZ) a Trojkoalice (3K) sníží cenu ročního kuponu pro jízdu v MHD na 3650 Kč.

Zelení prosadili zlevnění ročního pražského kuponu na MHD
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Pravidelní cestující tak zaplatí symbolických 10 Kč za den. Platit nově nebudou rodiče dětí do tří let ani psi. Zelení si od zavedení slibují snížení zatížení města automobily.

"Zlevnění ročního jízdného na 3650 Kč je splněním jednoho z našich programových piliřů. Je určeno především těm nejvěrnějším, každodenním uživatelům MHD a zároveň příležitostí pro ty, kteří chtějí přesednout z automobilu do veřejné dopravy. Věříme, že to povede k nárůstu cestujících v pražské hromadné dopravě a snížení negativních dopadů automobilismu na celkovou kvalitu života v Praze," uvádí Petr Štěpánek (SZ), předseda zastupitelského klubu pražské Trojkoalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.