Zelinka (SZ): Musíme snížit výrobu a spotřebu masa

11.02.2016 15:58

Musíme se zamyslet nad tím, zda je nutné, aby každý rok zcela zbytečně umíraly miliony zvířat kvůli průmyslové výrobě masa a kvůli jeho nesmyslně velkému konzumu.

Zelinka (SZ): Musíme snížit výrobu a spotřebu masa
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Ekonomika redukovala živé tvory na čísla ve statistice a výrobní surovinu pro potravinářský průmysl. Zapomněli jsme, že nakládáme se vnímajícími a cítícími živočichy, kteří mají potřeby, touhy, radosti i bolesti, podobně jako člověk.

Určitě si nepřejí být chováni v přeplněných halách, v těsných klecích, v krutých podmínkách dnešní velkovýroby orientované na minimalizaci nákladů, a už vůbec ne zabíjeni. Touží po radostném životě a svobodě, tak jako každý jiný, mají však smůlu, že to nemohou dát dostatečně najevo, ani se jich nikdo neptá.

Divím se, že ve 21. století stále přetrvává tento barbarský zvyk hodící se tak do doby kamenné. Národy s převahou buddhistického vyznání již celá staletí neúnavně ukazují, že lze žít plně vegetariánsky. Zabíjení jiných živých tvorů je kruté a těžko ospravedlnitelné a nezmění na tom nic, že je rozšířeno, ba i mediálně podporováno.

Zde bohužel stát trvale selhává a prosazuje chybnou politiku. S nedostatečnou zodpovědností zavírá oči nad páchaným zlem a nechává vytvářet obecný dojem, že je vše v pořádku. Společnost by přitom měla být vedena ke snižování konzumpce masa až na minimum, jak se na moderní společnost 21. století sluší a patří. V žádném případě by výroba masa neměla být masová a už vůbec ne dotovaná.

Divím se, že v tomto směru není mládež poučována od školních let, naopak je jim vnucována nepochopitelná víra, že zabíjení je prospěšné a zdravé. Chovejme se, prosím, jako lidé a jako vyspělý živočišný druh a usilujme o trvalé snižování produkce a spotřeby masa. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…