Zeman: Jižní Morava navazuje na zdravou část české podnikatelské tradice

25.09.2013 12:20

Prezident České republiky Miloš Zeman zahájil ve středu 25. září 2013 třídenní návštěvu Jihomoravského kraje. Přivítal ho hejtman Michal Hašek, který bude hlavu státu po tři dny návštěvy na jihu Moravy doprovázet.

Zeman: Jižní Morava navazuje na zdravou část české podnikatelské tradice
Foto: red
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Jihomoravského kraje

V samotném úvodu své cesty prezident zavítal do sídla Krajského úřadu Jihomoravského kraje, kde se setkal se členy zastupitelstva.

Hejtman Hašek při svém uvítání zdůraznil, že prezident přijíždí do kraje, který má ambice být jedničkou mezi regiony v oblasti vědy, výzkumu a inovací. „Jsme jedničkou v oblasti vinařství a vinohradnictví. Daří se nám bez problému čerpat evropské fondy. Snažíme se šetřit ne škrty, ale chytrými opatřeními a přispívat k udržení pracovních míst. Jsme také regionem navazující kontakty s našimi partnery v Evropě. Náš kraj hospodaří s nejvyšším možným národním ratingem, jsme zodpovědnými hospodáři, náš kraj chceme našim následovníkům předat v co nejlepší kondici,“ uvedl hejtman Michal Hašek, který připomněl také letošní oslavy 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Prezident republiky Miloš Zeman poděkoval za přivítání. „Je příjemné setkávat se s krajem, který si jako první u nás uvědomil, že základ rozvoje je výroba s přidanou hodnotou, nové technologie. Těší mě, že jižní Morava a Brno navazuje na zdravou část české podnikatelské tradice“. Prezident zároveň ocenil, že se díky iniciativě jihomoravského hejtmana podaří zahájit výstavbu dálničního spojení mezi Brnem a Vídní obchvatem Vídně.

V následné diskusi prezident České republiky odpovídal na dotazy týkající se jeho vztahu k jižní Moravě, budoucnosti našeho vojenství, zemědělství, financování zdravotnictví či vývoje zaměstnanosti.

Na závěr setkání Miloš Zeman dekoroval prapor Jihomoravského kraje stuhou prezidenta republiky. Hejtman Michal Hašek předal hlavě státu oficiální dar Jihomoravského kraje – signovanou fotografii Vojtěcha Slámy Pavlovské vrchy, jihomoravské víno a dekantér.

V rámci prvního dne návštěvy jižní Moravy navštíví prezident Miloš Zeman také Jihomoravské inovační centrum a bude diskutovat se studenty Podnikatelské fakulty VUT. Odpoledne se pak setká s laureáty Ceny Jihomoravského kraje. Při návštěvě jihomoravské metropole doprovází svého otce, prezidenta republiky, slečna Kateřina Zemanová.

V průběhu dalších dnů cesty po jihu Moravy navštíví Miloš Zeman postupně Kuřim, Znojmo, Břeclav nebo Hodonín, kde se setká jak s představiteli samospráv, tak s občany měst.

V pátek 27. září 2013 ve Vyškově prezident republiky spolu s hejtmanem Michalem Haškem slavnostně předá 17 sanitních vozů rychlé lékařské pomoci Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje, setká se zde s dobrovolnými hasiči, záchranáři a pracovníky Červeného kříže a předá ocenění 12 profesionálům a 38 dobrovolníkům. Svoji návštěvu Jihomoravského kraje zakončí hlava státu v Kyjově.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.