Zeman: Oběti našich vojáků v Afghánistánu mají hluboký smysl. Nezemřeli zbytečně

08.07.2014 14:13

Přepis vyjádření prezidenta republiky na mimořádné tiskové konferenci k tragickému úmrtí čtyř českých vojáků na misi v Afghánistánu.

Zeman: Oběti našich vojáků v Afghánistánu mají hluboký smysl. Nezemřeli zbytečně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dámy a pánové,

s hlubokým dojetím jsem vyslechl zprávu o tragických obětech českých vojáků na základně Bagrám. S dojetím tím větším, že na této základně jsem poměrně nedávno byl a je možné, že jsem právě s těmito vojáky mluvil.

Chtěl bych samozřejmě vyslovit hlubokou soustrast jejich rodinám. Chtěl bych vám sdělit, že se pochopitelně zúčastním příletu ostatků těchto vojáků na letiště Kbely. A chtěl bych říci, že nezemřeli zbytečně.

V Afghánistánu je jedna z nejvýznamnějších teroristických základen, která organizuje útoky proti celému civilizovanému světu. Kromě již známých útoků v New Yorku bych chtěl připomenout útoky v Londýně, Madridu, ale také Bombaji, ač indická armáda nebyla v Afghánistánu nasazena.

Není vyloučeno, že teroristé plánovali nebo plánují také útoky na další země a další města včetně České republiky, takže čím intenzivněji se bude v Afghánistánu bojovat, tím nižší je riziko, že budou zasaženi i nevinní civilní čeští občané. V tomto je hluboký smysl jejich boje. V tomto je hluboký smysl jejich obětí.

Dovolte mi, abych ještě jednou všem rodinám, příbuzným a přátelům těchto padlých vojáků vyjádřil svoji nejhlubší soustrast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…