Zeman: Zamyslete se, zda migrační krize není organizovanou invazí

28.10.2015 17:16

Projev prezidenta republiky při jmenování nových generálů

Zeman: Zamyslete se, zda migrační krize není organizovanou invazí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážení ústavní činitelé, vážení páni generálové,

bývá neblahou tradicí, že blahopřání k Vašemu jmenování či povýšení do vyšší hodnosti je poněkud konvenční, a rád bych tuto tradici narušil.

Chtěl bych Vám nabídnout k přemýšlení věc, která úzce souvisí s Vaší prací. Ať sloužíte v armádě, ať sloužíte ve zpravodajských službách, v hasičském sboru, v policii, případně v rámci integrovaného záchranného systému. Položme si velmi složitou otázku, zda migrační krize, kterou Evropa v současné době zažívá, není, řečeno vojenskou, tedy Vaší terminologií, organizovanou invazí. Je to hypotéza, nad kterou bychom minimálně měli přemýšlet a kterou potvrzuje například fakt, že uprchlíci zdaleka nepřicházejí jenom ze zemí, kde se bojuje, ale ze zemí, kde žádná válka není. Jednak z tak blízkých islámských zemí, jako je Kosovo nebo Albánie, a jednak z tak vzdálených zemí, jako je například Bangladéš.

Druhým argumentem pro tuto hypotézu je fakt, že existuje síť minimálně několika tisíc, možná dokonce desítek tisíc, organizovaných převaděčů těchto uprchlíků. A to by jen velmi stěží vyvolala spontánní neorganizovaná akce.

Prosím, abyste tedy ve své další práci nad touto hypotézou přemýšleli. Přál bych si, aby nebyla pravdivá, protože kdyby byla pravdivá a kdyby migrační vlna vzrůstala v následujících letech, pak by to mohlo znamenat rozvrat ekonomických sociálních a politických struktur naší Evropy.

Děkuji Vám za Vaši pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…