Zeman: Zamyslete se, zda migrační krize není organizovanou invazí

28.10.2015 17:16

Projev prezidenta republiky při jmenování nových generálů

Zeman: Zamyslete se, zda migrační krize není organizovanou invazí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážení ústavní činitelé, vážení páni generálové,

bývá neblahou tradicí, že blahopřání k Vašemu jmenování či povýšení do vyšší hodnosti je poněkud konvenční, a rád bych tuto tradici narušil.

Chtěl bych Vám nabídnout k přemýšlení věc, která úzce souvisí s Vaší prací. Ať sloužíte v armádě, ať sloužíte ve zpravodajských službách, v hasičském sboru, v policii, případně v rámci integrovaného záchranného systému. Položme si velmi složitou otázku, zda migrační krize, kterou Evropa v současné době zažívá, není, řečeno vojenskou, tedy Vaší terminologií, organizovanou invazí. Je to hypotéza, nad kterou bychom minimálně měli přemýšlet a kterou potvrzuje například fakt, že uprchlíci zdaleka nepřicházejí jenom ze zemí, kde se bojuje, ale ze zemí, kde žádná válka není. Jednak z tak blízkých islámských zemí, jako je Kosovo nebo Albánie, a jednak z tak vzdálených zemí, jako je například Bangladéš.

Druhým argumentem pro tuto hypotézu je fakt, že existuje síť minimálně několika tisíc, možná dokonce desítek tisíc, organizovaných převaděčů těchto uprchlíků. A to by jen velmi stěží vyvolala spontánní neorganizovaná akce.

Prosím, abyste tedy ve své další práci nad touto hypotézou přemýšleli. Přál bych si, aby nebyla pravdivá, protože kdyby byla pravdivá a kdyby migrační vlna vzrůstala v následujících letech, pak by to mohlo znamenat rozvrat ekonomických sociálních a politických struktur naší Evropy.

Děkuji Vám za Vaši pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…