Zimola: Jihočeši dosahují stále lepších výsledků na olympiádách dětí a mládeže

25.02.2014 7:33

Hejtman poděkoval mladým Jihočechům za druhé místo na zimní olympiádě dětí a mládeže. Od rychlobruslařek dostal na oplátku dres.

Zimola: Jihočeši dosahují stále lepších výsledků na olympiádách dětí a mládeže
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Nejenom jménem svým, ale i dalších představitelů Jihočeského kraje vám děkuji za vzornou reprezentaci našeho regionu na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Kraji Vysočina. Velmi si vážíme úspěchu, kterého jste tam dosáhli. Hejtman Jiří Zimola takto poděkoval mladým jihočeským medailistům, se kterými se sešel v pondělí 24. února 2014 na krajském úřadě.

Hry se na Vysočině konaly od 19. do 23. ledna a mladí Jihočeši na nich obsadili historické druhé místo, když získali 24 medailí. „Z toho bylo 11 zlatých, čtyři stříbrné a devět bronzových. K tomu je nutné připočítat i šest čtvrtých, tři pátá a sedm šestých míst, díky kterým nasbírali 164 bodů a mezi 14 kraji je předstihl pouze Liberecký kraj, který má pro zimní sporty suverénně nejlepší podmínky,“ upřesnil Zimola.

Podle hejtmana je trochu symbolické, že se toto setkání odehrává den po ukončení té velké zimní olympiády v Soči, která byla pro české barvy též historicky úspěšná i to, že mladí Jihočeši uspěli mimo jiné v těch disciplínách, ve kterých brali naši reprezentanti medaile v Rusku. „Jsme hrdí na to, že mladí Jihočeši dosahují stále lepších výsledků nejen na letních, ale i na zimních hrách. Budu se těšit, že z některých z vás vyrostou tak dobří sportovci, abyste se mohli zúčastnit i olympiády pro dospělé,“ dodal Zimola.

Mladí Jihočeši si pak se setkání kromě poděkování odnesli poukázky na nákup sportovního zboží a další drobné dárky. S prázdnou ale neodešel ani hejtman, který dostal od rychlobruslařek Šárky Krejníkové a Denisy Pytlíkové památeční dres.

Kromě mladých sportovců Zimola rovněž poděkoval trenérům, rodičům i vedoucím výpravy a členům organizačního výboru.

Nejvíc zářili klasičtí lyžaři a rychlobruslaři, hokejisté brali bronz

Na úspěchu mladých Jihočechů se nejvíce podíleli klasičtí lyžaři a rychlobruslaři. Mathias Vacek a Samuel Jirouš získali po dvou zlatých ve volném i klasickém běhu na lyžích a spolu s Karlem Vackem přidali ještě třetí zlato ze štafety. Martin Beránek a Denisa Pytlíková vybojovali také po dvou zlatých na rychlobruslařských tratích, další zlato získal v závodě na 500 m Jakub Kopřiva a hoši získali spolu Jaromírem Pytlíkem a Antonínem Řepou ještě zlato ze štafety na 16 kol.  Dvě stříbrné medaile vybojoval Jan Formánek ve snowboardingu, Ondřej Mánek získal stříbro a bronz v biatlonu, Barbora Havlíčková si dojela pro stříbro v běhu na 2 km volnou technikou a pro bronz na trati 2 km klasicky. Dvě bronzové medaile si vyjela Silvie Mikešová ve snowboardu a jednu získal ve slalomu i Matouš Koudelka. Sadu jihočeských bronzových medailí doplnil ještě Karel Vacek v běhu na 2 km volně, Jaromír Pytlík v rychlobruslení na 500 metrů a Šárka Krejníková na stejné trati. Poslední bronz pak vybojovali jihočeští hokejisté, kteří v boji o medaile porazili Olomoucký kraj 3 : 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…