Změna pro Liberec: Další anonymní trestní oznámení na Jana Korytáře smeteno ze stolu

18.08.2020 10:49

Státní zastupitelství v Liberci zastavilo obvinění Jana Korytáře z vydírání jeho podřízených na radnici, které bylo zahájeno na základě anonymního udání. Celá věc začala tím, že se Jan Korytář, ještě coby náměstek primátora, zastal některých zaměstnanců na radnici proti jejich nadřízeným.

Změna pro Liberec: Další anonymní trestní oznámení na Jana Korytáře smeteno ze stolu
Foto: zmena.cz
Popisek: Změna pro Liberec - logo

Anonymní udání na Jana Korytáře bylo podáno před dvěma lety, těsně před komunálními volbami, kdy byl náměstkem primátora pro ekonomiku a rozvoj za Změnu pro Liberec. Tehdy se postavil praktikám jedné z vedoucích pracovnic na magistrátu, která se na svých podřízených dopouštěla bossingu a šikany. To potvrdil i nezávislý posudek externího psychologa.

Odpovědí bylo zmíněné anonymní udání na Jana Korytáře, že se naopak on měl dopustit  nezákonného chování vůči zmíněné vedoucí. Policie se tímto účelovým anonymním trestním oznámením zabývala  dva roky, kdy vyslechla celou řadu svědků.

Nyní státní zástupce rozhodl, že se žádný trestný čin nestal. Například i na základě výpovědi zaměstnanců radnice, kteří vypovídali ve prospěch Jana Korytáře a potvrdili jeho verzi příběhu.

Nejedná se o první trestní oznámení na Jana Korytáře. Za jeho dosavadní politickou kariéru na něj bylo podáno více než deset trestních oznámení. Většinou anonymních. Všechny do jednoho byly nakonec zastaveny. Buď přímo policií, nebo státním zástupcem.

„Byl jsem obviněn z vydírání jedné podřízené na radnici, ale z mého pohledu se naopak ona dopouštěla bossingu na svých podřízených, kterých jsem se zastal. Trestní oznámení na mě bylo anonymní, naštěstí dost svědků vypovědělo v můj prospěch,“ říká k věci Jan Korytář a dodává: „Na rozdíl od některých jiných politiků, kteří při obvinění z korupce hned hovoří o kampani, já jsem se s tím nesetkal a postup orgánů činných v trestním řízení považuji sice za zdlouhavý, ale korektně vedený.

Politici ze Změny pro Liberec se s trestními oznámeními či kriminalizací toho, že se zastanou občanů či zaměstnanců, setkávají poměrně často. V současné době například Marie Pavlová, zastupitelka za Změnu pro Liberec, čelí dokonce civilní žalobě, kterou na ni podala společnost Likto. Marie Pavlová se totiž zastává občanů ve Vesci a Doubí, které sužuje kouř a zplodiny z továrny této firmy.

„Věřím, že nakonec uspěje i kolegyně Pavlová, která se zastala lidí z libereckých čtvrtí Vesec a Doubí, které obtěžuje  provoz firmy Likto. Věřím, že i ji soud nakonec osvobodí.“ uzavírá Jan Korytář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.