Zuna (TOP 09): Pořizujeme F-35 a investujeme do obrany 2 % HDP

05.02.2024 11:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k měsíci lednu.

Zuna (TOP 09): Pořizujeme F-35 a investujeme do obrany 2 % HDP
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

CO SE POVEDLO V LEDNU 

Posunuli jsme korespondenční volbu, ta postoupila do dalšího kola schvalování zákona. Zabojovali jsme za Úmluvu proti násilí na ženách, bohužel však neúspěšně, ale nevzdáváme se. Pojďme si uplynulý měsíc zrekapitulovat.

Sněmovna. Pořizujeme F-35 a investujeme do obrany 2 % HDP. Stáváme se tak elitní evropskou zemí Aliance. Pozastavujeme kontroly na hranicích se Slovenskem. Korespondenční volbu jsme poslali do 2. čtení. Češi v zahraničí si zaslouží vhodné podmínky k naplnění svého volebního práva. Výsledky těchto voleb společně se zahraniční, měnovou a bezpečnostní politikou jejich mateřské či domovské země bezprostředně ovlivňují jejich životy. Na Výboru pro bezpečnost jsme projednali zásah policie na FF UK. Jsem přesvědčen, že zásah Policie byl profesionální a rychlý. V operativní části eliminace střelce bez pochybení. Podporujeme přijetí eura do roku 2030. Je už načase, lidem i podnikatelům takto zjednodušit život.

Domácí a sexualizované násilí. Všichni senátoři TOP 09 byli při hlasování o Úmluvě proti násilí na ženách přítomní a všichni hlasovali pro posílení ochrany obětí. Bohužel většina Senátu zavřela oči nebo podlehla dezinformacím. Českem otřásl případ udělení podmínky za opakované znásilňování nezletilé. Takových případů je 300 ročně. Smysluplným řešením je přijetí již připravené a vládou schválené redefinice znásilnění. Projednáme ji již v tomto týdnu.

Praha 2. Vyjádřili jsme nesouhlas se zpoplatněním vjezdu do centra. Zklidňování automobilové dopravy v Praze podporujeme. Ne však na úkor obyvatel Prahy 2. Zpoplatnění v centru nás ještě víc dopravně zatíží a zkomplikuje i provoz tramvají v úseku mezi Karlovým náměstím a I.P. Pavlova.

Osobní. Po vánoční pauze jsem se vrátil do fitka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…