Děsivý monolog na závěr sněmovny. Pavel Bém dlouze pohovořil o sebevraždě

20.08.2013 17:17

Pavel Bém seznámil v debatě poslance s různými druhy sebevražd. Podle něj takovou rituální sebevraždu dnes ve sněmovně páchají. Podle Béma však tento akt nepřinese obrodu politické scény ani ekonomiky a TOP 09 bude nakonec litovat, že se rozhodla se jí také účastnit.

Děsivý monolog na závěr sněmovny. Pavel Bém dlouze pohovořil o sebevraždě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

Ke slovu ve sněmovně se dostal také bývalý primátor, nyní poslanec ODS Pavel Bém. Hned v úvodu pravil: „Nebudu vás 'bavit vokovickým sitkomem na téma sex ve městě', ale místo toho promluvím o tématu, které by se mohlo jmenovat 'pojednání o sebevraždách'."

K tématu jej prý inspiroval Jeroným Tejc svým dva roky starým článkem s názvem „Věci veřejné směřují k rituální sebevraždě“. Poté Bém definoval sebevraždu a seznámil poslance se základními druhy.

Jedná se prý, při přihlédnutí k plánované rituální politické sebevraždě, o plánovanou bilanční, impulzní politickou sebevraždu jako nástroj politického vydírání nebo politický protest. Zvláštní důraz pak Bém kladl na japonskou rituální sebevraždu. Ta byla určena samurajům, tedy šlechticům, kteří měli možnost odejít vlastní rukou a nemuseli se tak svěřovat do péče kata.

Pavel Bém pak minuty citoval z Tibetské knihy mrtvých. Dostal se tedy k prostoru, který nastává po smrti a trvá do nového znovuzrození. Pustil se do spekulací, co se odehraje na naší politické scéně poté, co sněmovna spáchá rituální sebevraždu a než se uskuteční nové volby.

Pavel Bém je podle svých slov přesvědčen, že nedojde k proměně těch špatných, hloupých, špinavých politiků. Dokonce prý nebudou ani vystřídáni novými, inteligentními, schopnými a mladými. Pavel Bém předpokládá chaos. Chaosem nazval i primární stranické volby. Bém upozornil, že nedojde ani k obrození politické scény. Naopak je přesvědčen, že politická scéna se ještě více zkompromituje.

Bém také uvedl, že v tomto mezičase se neuzdraví ani česká ekonomika. I ona se podle něj bude dál propadat do chaosu. Pak prý tedy logicky nastoupí levicová vláda. „Z toho jako pravicový politik opravdu radost nemám,“ řekl Bém.

TOP 09 ubije ODS

Předvolební soutěžení stran a jejích programů prý vůbec nenastane. Podle Béma tu budeme mít třetí kolo prezidentských voleb. „Pro tradiční předvolební boj tu místo nebude,“ míní Bém.

„TOP 09 konečně ubije ODS a bude se snažit být nejsilnější stranou na pravé straně politického spektra.“ K tomu ovšem Bém hned dodal, že ale TOP 09 nebude vítězem voleb a podle něj nakonec bude litovat svého dnešního rozhodnutí připojit se k rituální sebevraždě – rozpuštění sněmovny.

Sociální demokraté pak prý možná ve volbách budou první „na pásce“, ale nebudou prý mít ani tolik hlasů, kolik měli v roce 2010 s Jiřím Paroubkem v čele. Zde Bém ještě spekuloval, zda předseda Sobotka potom odstoupí z jejího čela. VV a LIDEM podle Béma zmizí z politické mapy a do sněmovny zasedne až nenáviděná prezidentská strana. Bém upozornil na to, že do politiky také budou více promlouvat mediální magnáti, kteří již nyní spravují takzvaně nezávislá média.

Zcela v závěru se Bém opět vrátil k japonské rituální sebevraždě harakiri a dlouze citoval z předepsaného popisu tohoto aktu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…