Mládek si stěžoval: I když budeme ve vládě, stejně nebudeme moct sestavit rozpočet

04.09.2013 20:10

Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek na středeční tiskové konferenci prohlásil, že sociální demokracie nebude moci příliš ovlivnit státní rozpočet na příští rok. Pokud vládu povede ona, bude se v případě potřeby snažit změnit priority.

Mládek si stěžoval: I když budeme ve vládě, stejně nebudeme moct sestavit rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stínový ministr financí Jan Mládek.

„Není tu prostor pro zvyšování výdajů formou zvyšování deficitu. Tudíž jediné, co bude nová vláda schopná udělat, je dát mu nové priority, jinak přerozdělit peníze,“ prohlásil Mládek. „Ten rozpočet, který bude plně odrážet program sociální demokracie, bude až rozpočet na rok 2015,“ dodal.

Prioritou je školství a navýšení platů

„Hlavně se ale budeme snažit, aby na tom školství nebylo hůře než dnes, a to v celkové sumě peněz, a aby byl vyřešen příspěvek na státní pojištěnce u zdravotních pojišťoven. A je třeba vyřešit problém platů státních zaměstnanců, a když už tu nebude výrazné zvýšení, tak aspoň symbolický signál, že dostanou něco přidáno,“ prozradil úmysly ČSSD.

A připomněl, že poslanci budou rozpočet schvalovat nejdřív koncem ledna. „Vláda nebude mít rozpočet komu předat, takže ho asi pošle do podatelny, kde bude ležet, dokud nějací poslanci nepřijdou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…