Nejzasloužilejší poslance má KSČM. Někteří tam sedí už 20 let

11.09.2013 19:00

Nejzasloužilejší poslance mají komunisté. V předčasných volbách bude kandidovat celkem patnáct zákonodárců, kteří už ve sněmovně působili více než deset let. Nejdéle sloužícími jsou předseda Vojtěch Filip a Miroslav Grebeníček, píše iHNed.cz.

Nejzasloužilejší poslance má KSČM. Někteří tam sedí už 20 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Filip s Grebeníčkem zasedli už ve Federálním shromáždění v roce 1990. Od roku 1996 pak po čtyřleté pauze přešli do Poslanecké sněmovny. Stejně dlouho tam působí i Zuzka Bebarová-Rujbrová.

Poslanci se prý mění, říká Dolejš

„Složení kandidátek odráží jak členskou, tak voličskou základnu. Poslanecká sněmovna ale rozhodně není odkladištěm zasloužilých straníků. Za tu dobu, co tam jsem, se náš klub už několikrát obměnil," říká místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

A dodal, že do sněmovny posílá jen lidi, kteří už něco dokázali. Tomu však poněkud odporuje případ Kateřiny Konečné, která se do sněmovny dostala v roce 2002, kdy ještě studovala. „Jenže ona se dál vzdělávala, dokončila i vysokou školu," namítá Dolejš.

 

reklama

autor: lze

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…