Němcová odpovídá Kubovi: Chápala jsem to tak, že jsem lídrem ODS

13.08.2013 22:20

V rámci ODS probíhají spory o to, kdo bude lídrem ODS. Nynější úřadující předseda Martin Kuba vzkázal Miroslavě Němcové, že to on se na posledním kongresu ODS stal druhým mužem strany za Petrem Nečasem. Přitom Němcová měla být potenciální předsedkyní vlády.

Němcová odpovídá Kubovi: Chápala jsem to tak, že jsem lídrem ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Já to vnímám tak, že jsou to dvě roviny. Tou první je role předsedy strany, o které se budeme bavit po volbách. Druhou je volební. Probereme to uvnitř ODS a ne přes média,“ uvedla v rozhovoru pro Lidovky.cz Miroslava Němcová.

„Já jsem to brala tak, že ve chvíli, kdy jsem přijala nominaci na možnou předsedkyni vlády, tak že z toho vyplývá, že jsem se stala nejen lídrem té, jakési koalice, ale také ODS. A je logické v tom pokračovat,“ dodává s tím, že hodlá o tuto pozici dál usilovat.

Martin Kuba přitom v nedávném rozhovoru připomenul, že na kongresu ODS skončil jako 1. místopředseda on, ne Němcová. Ta získala „pouze“ post řadové místopředsedkyně. „Já ten argument beru, ale dál to nebudu rozvádět,“ komentuje to stručně Němcová.

Již brzy by měla skončit „dualita“ ve vedení ODS. Až bude rozpuštěna Poslanecká sněmovna, budou následovat volby. A poté by měl být kongres.

Němcová také v rozhovoru krátce zhodnotila působení končící vlády Jiřího Rusnoka. K té se již dříve projevovala kriticky. „Rusnok říkal, že žádná důležitá rozhodnutí nebudou činit. To je v přímém rozporu s jeho slovy. Navíc vláda úřednická, odbornická, jedno jak ji nazveme, je vždy horší, než vláda politická, která by musela čelit sněmovně. Tato vláda se zpovídala jen Miloši Zemanovi,“ míní Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …