Ódéesácký "zrádce" Florián vysvětluje: Jde mi o předčasné volby, a co nejrychleji

08.08.2013 18:17

Poslanec ODS Jan Florián, který ve středu spolu s Tomášem Úlehlou nehlasoval proti Rusnokově vládě, pro ParlamentníListy.cz prohlásil, že bude rozhodně usilovat o co nejrychlejší vypsání předčasných voleb. Považuje to za jediné možné řešení.

Ódéesácký "zrádce" Florián vysvětluje: Jde mi o předčasné volby, a co nejrychleji
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Poslanec ODS Jan Florián ve své kanceláři

„Budu hlasovat pro co nejrychlejší předčasné volby,“ prozradil Florián. „Toto řešení považuji za jediné možné a důstojné. Většina občanů České republiky si přeje stabilní, prosperující stát a zodpovědnou politickou reprezentaci,“ zdůrazňuje poslanec.

Pro rozpuštění je zatím 140 poslanců

Pro rozpuštění bude i Tomáš Úlehla. Zda se k nim z ODS přidá ještě někdo další, zatím není jasné. Zatím však rozpuštění prosazuje 140 poslanců z KSČM, ČSSD a VV. K nim se přidali i nezařazení Jiří Paroubek, Petr Benda, Michal Doktor, Radim Fiala a Karolína Peake.

Postoj Floriána a Úlehly vzbudil u některých členů ODS značnou nelibost. Například místopředseda Senátu Přemysl Sobotka na svém facebookovém profilu napsal: „Tak to vidíte. Pár bláznů dokáže zničit mnohaletou dobrou práci, ale věřím, že je nás v ODS řada normálních a slušných politiků a máme povinnost chránit parlamentní demokracii. Pomožte nám prosím v dalších volbách!“ 

reklama

autor: lze

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…