Poslanci řekli ano daňovým změnám. Změny budou platit od ledna

08.08.2013 13:50

Sněmovna schválila rozsáhlé změny daňových zákonů, které souvisí s přijetím nového občanského zákoníku. Změny mají začít platit stejně jako zákoník od ledna příštího roku.

Poslanci řekli ano daňovým změnám. Změny budou platit od ledna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Schválená změna zákonů, kterou musí ještě schválit Senát, například osvobozuje od daně dividendy i obdobné příjmy. Vedle toho předloha také ruší zákon o dani dědické, darovací a z převodu nemovitosti. Daň z převodu nemovitostí má upravit nový zákon, který dnes poslanci také schválili.

Poslanci také při dnešním schvalování přijali změny na podporu odborného vzdělávání, které mají posílit spolupráci firem a škol. Například zvýšili částky na stipendia studentů, které si firmy můžou odečítat z daňového základu. V případě středoškoláků půjde až o pět tisíc korun měsíčně a u vysokoškoláků až o deset tisíc korun měsíčně.

Zákon o daních z příjmů by také na základě dnešního rozhodnutí poslanců měl nově zavést mimořádné odpisy firemního majetku a daňové úlevy na odborné vzdělávání. Vybrané stroje a zařízení by firmy odepisovaly jen jeden rok místo tří a pěti let.

Poslanci také umožnili vyšší odpisy strojů a zařízení určených pro odborné vzdělávání. U vybavení pro výuku a odbornou přípravu by firmy mohly za stanovených podmínek odepisovat v některých případech daný majetek více než dosud.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…