Poslanci se rozpustili, přesto sněmovna vyplácí miliony

11.09.2013 20:15

Přestože se Poslanecká sněmovna rozpustila, vyplácí měsíčně miliony korun svým zaměstnancům. Ti ale přitom nemají co na práci. Ředitel tiskového odboru sněmovny se brání, že nemůže zaměstnance propustit, píše server MoneyMAG.cz.

Poslanci se rozpustili, přesto sněmovna vyplácí miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tak možná nashledanou, po předčasných volbách

Oficiální sněmovní web uvádí, že „Kancelář Poslanecké sněmovny plní úkoly spojené s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti Poslanecké sněmovny, jejích orgánů, funkcionářů, poslanců a poslaneckých klubů.“ Ty však po rozpuštění sněmovny žádnou činnost nevyvíjejí.

Průměrný plat činí 35 tisíc měsíčně

"Zaměstnanci Kanceláře Poslanecké sněmovny jsou v řádném zaměstnaneckém poměru dle zákoníku práce," brání se ředitel tiskového odboru sněmovny Roman Žamboch. "Řada z nás neměla možnost čerpat řádnou dovolenou během jara ani letních prázdnin, kdy bylo takřka nepřetržité jednání Poslanecké sněmovny, takže to lze v těchto dnech napravit," pokračuje Žamboch.

V Kanceláři Poslanecké sněmovny je v současnosti zaměstnáno asi 360 lidí, kteří za rok vydělají kolem 150 milionů korun, měsíčně tedy 12,5 milionu. V průměru si tak zaměstnanci měsíčně přijdou na bezmála 35 tisíc korun hrubého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…