Poslanec Florián sledoval Pospíšila v televizi a napsal nám: Kdybych byl spojený s kmotry...

08.08.2013 23:09

Jan Florián, pražský poslanec, který byl po absenci na hlasování o důvěře Rusnokově vládě vyloučen z ODS, byl místopředsedou této strany Jiřím Pospíšilem několikrát napaden jako „zrádce“ a mimo to nařčen, že je úkolován vlivným podnikatelem Tomášem Hrdličkou.

Poslanec Florián sledoval Pospíšila v televizi a napsal nám: Kdybych byl spojený s kmotry...
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Poslanec ODS Jan Florián ve své kanceláři

„Tomáš Hrdlička by měl odejít ze strany a já doufám, že bude vyloučen,“ uvedl v pořadu Události, komentáře místopředseda ODS Jiří Pospíšil. Je prý zjevné, že minimálně jeden z poslaneckých „zrádců“ (jak ty, kteří nehlasovali proti Rusnokově vládě, opakovaně nazýval) byl s Hrdličkou svázán.

„Jiří Pospíšil v Událostech, komentářích na ČT24 účelově lhal,“ reagoval na jeho vystoupení poslanec Jan Florián. Ten působí stejně jako Hrdlička na Praze 10 a proto si na sebe vztáhl Pospíšilova slova o tom, že jeden ze zrádců je s Hrdličkou svázán.

Pospíšil prý uvedl, že Floriána úkoluje podnikatel Tomáš Hrdlička, což rozhodně není pravda. „Toto jeho tvrzení zcela vylučuji," uvedl Florián s tím, že právě kvůli regionálním šedým eminencím nakonec vystoupil z ODS.

„Kdybych byl spojený s kmotry, byl bych v minulých parlamentních volbách v roce 2010 na čelních místech pražské kandidátky, kterou prý sestavují šedé eminence. Jenže já jsem kandidoval na posledním, nevolitelném 36. místě kandidátky a do sněmovny jsem se dostal z vůle voličů kroužkováním,“ připomněl Pospíšilovi.

„Toto je snad jasný argument, proto očekávám Pospíšilovu omluvu,“ uzavřel poslanec své vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…