Pražská ODS navrhla vyloučení Floriána a Hrdličky ze strany

09.08.2013 15:15

Pražská ODS navrhla výkonné radě vyloučení poslance Jana Floriána a lobbisty Tomáše Hrdličky ze strany. ČTK to sdělil zdroj z jednání regionální rady.

Pražská ODS navrhla vyloučení Floriána a Hrdličky ze strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Florián se již ve čtvrtek vzdal členství v ODS. Předseda pražské ODS Bohuslav Svoboda přesto přednesl návrh na jeho vyloučení, aby strana dala jasně najevo, že podobné lidi ve svých řadách nechce.

Florián společně s Tomášem Úlehlou ve středu nehlasovali proti vládě Jiřího Rusnoka, a porušili tak dohodu bývalé koalice. Klub je ještě večer vyloučil ze svých řad a spolustraníci nešetřili tvrdými obviněními, například ze zrady. Druhý z rebelů, Úlehla, stranu opustit nechce. Vyloučení by prý považoval za křivdu a usiloval by o znovupřijetí. Zlínská ODS ale dnes výkonné radě navrhla, aby Úlehlu ze strany vyloučila.

Svoboda navrhl také vyloučení Hrdličky, který měl údajně stát za změnou názorů Floriána a Úlehly. Již před začátkem jednání novinářům řekl, že si je vědom, že prosazení tohoto názoru bude "nesmírně těžké". Výkonná rada ODS nadále jedná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…