Rozdělení společnosti mě děsí, píše oranžový poslanec

11.08.2013 6:36

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod jménem sterbajaro apeluje na poslance Jiřího Koskubu (ČSSD), aby sociální demokracie spolupracovala s prezidentem Zemanem a vytvořila tak hráz proti Karlu Schwarzenbergovi a Miroslavu Kalouskovi (oba TOP 09). Poslanec mimo jiné vyjadřuje hluboké obavy z narůstajícího rozdělení společnosti na takřka nesmiřitelné tábory. Opoziční politik jako Miroslav Kalousek není nepřítel, jen soupeř.

Rozdělení společnosti mě děsí, píše oranžový poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ČSSD Jiří Koskuba

Část sociální demokracie již podle čtenáře serveru ParlamentníListy.cz pochopila, že Zeman není jejím protivníkem a je třeba s ním spolupracovat. Bylo by prý dobře, kdyby to pochopila celá strana, aby se mohly tyto dvě síly sjednotit proti společným nepřátelům - Karlu Schwarzenbergovi a Miroslavu Kalouskovi (oba TOP 09). Jak by vypadal politický vývoj v ČR, kdyby na Hradě seděl Karel Schwarzenberg, klade si otázku čtenář sterbajaro.

Kalousek není nepřítel, jen soupeř

Poslanec Jiří Koskuba doufá, že ČSSD bude s levicovým prezidentem Zemanem spolupracovat. Zároveň je však přímo zděšen z toho, jak hluboké příkopy vidí v české společnosti. Politici by podle jeho názoru neměli vystupovat jako nesmiřitelní nepřátelé. Vinu na tomto stavu mají však prý nejen oni, ale především média.

„Doufejme jen, že pro obě Vámi zmíněné strany nebude přání pouhým otcem myšlenky. Ale již nejbližší dny až týdny nám přinesou odpověď. Abych však byl upřímný, osobně mne děsí trvale narůstající rozdělení naší politiky i celé společnosti. Žijeme-li ve vyspělém demokratickém státě, měli bychom být maximálně soupeři. Ne nepřáteli. Je to chyba jak politiků, tak ale hlavně i médií, komentátorů a jiných rádoby celebrit,“ napsal člen dolní parlamentní komory. Závěrem popřál čtenáři šťastnou ruku u voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…