Tajemná Kočí konečně promluvila: Budu hlasovat pro Rusnoka

07.08.2013 19:18

Poslankyně Kristýna Kočí (nezařazená) bude ve středu hlasovat pro důvěru úřednické vládě. Oznámila to na své internetové stránce. Nejlepším řešením současné politické krize je podle ní vyhlášení předčasných voleb. Kočí se zveřejněním svého názoru čekala do poslední chvíle. V minulých dnech nechtěla říct, jak se ve sněmovním hlasování zachová.

Tajemná Kočí konečně promluvila: Budu hlasovat pro Rusnoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapomenutá Kristýna Kočí

"Přestože nejsem zcela ztotožněna s navrženým programem vlády, je bohužel znepokojivou realitou, že se Česká republika v současné době nalézá v politické agónii," uvedla v tiskovém prohlášení Kočí. "Jelikož nechci tuto politickou agónii prodlužovat, rozhodla jsem se dnes aktivně hlasovat pro vyslovení důvěry vládě Jiřího Rusnoka," uvedla.

Poslankyně v prohlášení zdůraznila, že je pro předčasné volby, pro něž již v minulosti hlasovala.

Ke konci dnešní sněmovní debaty, která hlasování o důvěře vládě předchází, se dosud poměrně jasná situace zkomplikovala. Poslanci Tomáš Úlehla a Jan Florián z ODS oznámili, že před hlasováním opustí jednací sál. Podobně se zachová i poslanec Radim Fiala, který zastupuje hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…