To je síla. Tito známí čeští politici prý spolupracují s íránskými teroristy

04.11.2013 12:49

Server ČeskáPozice.cz a odborník na mezinárodní politiku Daniel Solis upozornili na to, že mezi významné české politiky začala pronikat íránská islámsko-marxistická teroristická organizace Lidoví modžáhedové (MEK, PMOI, používá se i výraz mudžahedíni) a navazuje s nimi spolupráci.

To je síla. Tito známí čeští politici prý spolupracují s íránskými teroristy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

ČeskáPozice píše, že ve styku s mudžahedíny byl například poslanec STAN Stanislav Polčák, senátor za TOP 09 Jaromír Štětina, předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík, europoslanec ODS Oldřich Vlasák či poslanec KDU-ČSL Daniel Herman. Odborník na mezinárodní politiku Daniel Solis upozornil, že mudžahedíny podporují i europoslanci Jan Zahradil z ODS a Richard Falbr z ČSSD.

Nejprve marxisticko-islamističtí spojenci Chomejního

ČeskáPozice.cz popisuje historii mudžahedínů. Lidoví modžáhedové jako islamisticko-marxistická skupina mají dodnes ve znaku kromě pušky s bodákem také srp a rudou hvězdu. U počátků Lidových modžáhedů byl už v šedesátých letech manžel Marjam Radžavíové (ta je vede nyní) Masúd. Pod jeho vedením pak bojovali společně se silami ajatolláha Chomejního, který následně nastolil islamistickou teokracii, proti režimu prozápadního šáha Mohammada Rezy Pahlavího i proti zájmům USA, které tehdy teheránského krále všemožně podporovaly.

Mudžahedíni podnikali kromě agitace také gerilové a teroristické útoky a sabotáže a těmito metodami přispěli k revoluci, která v roce 1979 šáha smetla a vynesla do čela země radikálního šíitského islamistu ajatolláha Chomejního.

Islámsko-marxistická levicová gerila se poté podílela na účtování s činiteli svrženého režimu. Později se však různé revoluční proudy rozkmotřily a Radžavíovi upadli u Chomejního tábora v nemilost. A tak začal manželský pár a jeho ozbrojené bojůvky útočit i na nový režim. Například v červnu 1981 teroristé zabili v centrále prorežimní politické strany sedmdesát lidí. Zanedlouho zahynul při výbuchu jiné bomby prezident Islámské republiky Mohammad-Alí Radžáí a spolu s ním i premiér Mohammad-Džavád Báhonar. Později bojovali mudžahedíni proti vlastním krajanům, když spolupracovali s režimem Saddáma Husajna.

Teroristické útoky na íránské, irácké, ale i americké a evropské cíle

Solis uvádí, že během sedmdesátých let se mudžahedíni dopustili mnoha teroristických útoků na íránské, irácké, ale i americké a evropské cíle. Po roce 1981 MEK ovládla jako největší z pěti členských skupin exilovou Národní radu íránského odporu (NCRI) se sídlem ve Francii, prostřednictvím které od té doby působí politicky.

Tato teroristická organizace figurovala na seznamu teroristických organizací Ministerstva zahraničí Spojených států amerických již od roku 1997. Od roku 2002 byla tato skupina také na seznamu teroristických organizací Evropské unie. Roku 2012 byla vedena jako teroristická organizace v Kanadě a na seznamu teroristických organizací zůstává v Austrálii.

Čeští politici, kteří s mudžahedíny navázali spolupráci, se zaklínají tím, že organizace byla vyškrtnuta ze seznamu teroristických organizací a že je v opozici proti íránskému režimu.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Zahradil se chlubí, že islamističtí marxisté byli díky ODS vyškrtnuti ze seznamu teroristů

„S íránskou exilovou opozicí spolupracujeme na půdě Evropského parlamentu dlouhá léta. Organizace Lidových modžáhedů má za sebou komplikovanou a pohnutou historii. V roce 1997 doplatila organizace na Clintonovu politiku appeasmentu a Spojené státy ji na výslovnou prosbu Teheránu zařadili na seznam teroristických organizací, čímž se řídila i Evropská unie. Íránská islámská diktatura se této organizace vždy velmi obávala, tvrdě ji pronásledovala doma i v zahraničí a počty zavražděných či popravených členů a stoupenců PMOI šly do desítek tisíc,“ uvedl 30. září 2012 na stránkách ODS Jan Zahradil

Zahradil dále argumentuje tím, že v roce 2001 se PMOI oficiálně vzdala násilí a stala se hlavní organizací exilové Národní rady Íránu a o rok později dokonce poskytla Američanům cenné informace o íránském jaderném programu. „Po letech úsilí podporovaného mnoha evropskými politiky včetně zástupců české ODS dosáhli uznání ze strany Evropské unie a z jejího ´černého seznamu´ byli vyškrtnuti v roce 2009, za českého předsednictví EU,“ vysvětlil Zahradil svou podporu mudžahedínům.

Podobně Daniel Herman nedávno odpověděl v chatu iDnes.cz, že NCRI je organizací, která byla v roce 2009 vyškrtnuta ze seznamu teroristických organizací EU a v roce 2012 z obdobného seznamu v USA: „Je to jedna z organizací, která bojuje proti islamistickému režimu v Teheránu, který svým jaderným programem ohrožuje svět a doma terorizuje své občany.“

Pane Zahradile a Hermane, vy byste snad z Ernsta Röhma a SA udělali demokraty

Daniel Solis ale s appeasementem vůči marxisticko-islámským teroristům nesouhlasí. „To je, jako kdybyste v nacistickém Německu úderné jednotky NSDAP a jejich vůdce Ernsta Röhma, který společně s Adolfem Hitlerem nastolili nacistickou diktaturu, začali označovat za demokratickou opozici  a vyškrtli je ze seznamu nacistů jenom proto, že se později Hitler rozhodl při Noci dlouhých nožů odstranit Röhma a špičky SA. Podobně mudžahedíni nejprve spolupracovali s Chomejním a v opozici proti němu se ocitli, až když se s ním rozhádali. Takže v této logice, kterou nám předvádí pánové Zahradil, Falbr či Herman, byl vůdce SA Ernst Röhm vlastně demokrat bojující proti nacismu,“ řekl ParlamentnímListům.cz Solis.

Daniel Solis uvádí, že organizace mudžahedínů je sektářsky vedená skupina pod vedením charismatické vdovy po muži z blízkého okolí Ajatolláha Chomejního, Marjam Radžáví. Skupina vychovává z dětí, které jsou odjímány v útlém věku svým rodičům, „perfektní bojovníky“. V roce 2003 se jich na povel 10 podpálilo ve Francii a v Kanadě, dva z nich uhořeli. Minulý rok podpalování pokračovalo v jejich táboře v Iráku.

Opustili jsme násilné prostředky. Máme jen pár tisíc tanků

Solis dále zpochybňuje, že by mudžahedíni opustili násilí v roce 2001, jak píše Zahradil. Argumentuje zprávou Ministerstva zahraničí USA „Country Reports on Terrorism 2010“, která uvádí, že mudžahedíni disponovali několika tisíci tanků a obrněných vozů.  

Pro Český rozhlas 6 Daniel Herman již 29. června 2010 uvedl: „Zástupci íránské exilové Národní rady, která v zahraničí zájmy mudžahedínů reprezentuje, navštěvovali … koncem roku 2008 častokrát Prahu. Setkávali se zde s řadou veřejně činných osobností a se zákonodárci obou komor našeho Parlamentu. Hlavním cílem těchto návštěv tehdy bylo získávat v Praze podporu pro to, aby z evropské černé listiny teroristických organizací byla vyškrtnuta právě již zmíněná organizace Lidoví modžáhedové Íránu, která bojuje proti současnému režimu a fundamentalistické vládě mulláhů. To se skutečně podařilo a počátkem roku 2009, v době našeho předsednictví v Evropské unii, k přehodnocení dosavadních postojů a vyškrtnutí z evropské teroristické listiny došlo.“ 

Třicet tisíc stříbrných

Solis to okomentoval: „Herman prostě sděluje, že teroristická organizace byla vyškrtnuta ze dvou seznamů teroristických organizací. Neříká nám ale již, že se tomu v případě EU stalo během předsednictví ČR a za usilovného lobování právě zmíněných europoslanců Zahradila z ODS a Falbra z ČSSD. Podobně tomu bylo i v USA, kde prodejní politici inkasovali v průměru 20 až 30 tisíc dolarů za proslov ve prospěch teroristů. Tak nevím, zda takovému lákadlu nepodlehli i někteří čeští politici. V mnoha zemích Lidoví modžáhedové doposud na seznamu teroristických organizací figurují. Jednou z nich je například Austrálie.“

„Byl jsem na jejich pozvání v Paříži už asi čtyřikrát, naposledy teď v říjnu, kdy jsem tam měl i několikaminutový projev,“ přiznal v rozhovoru pro ČeskouPozici.cz staronový poslanec Stanislav Polčák (STAN). „Kontaktovali mě v době, kdy jsem byl předsedou ústavně právního výboru. Vím, že jedno křídlo této organizace mělo teroristickou minulost. Pořád mi to ale přijde lepší varianta, než kooperace se současným íránským náboženským režimem, který je nenapravitelný. Kromě toho mě přesvědčil i fakt, že je ze seznamu teroristů vyškrtla v roce 2009 Evropská unie a loni i USA,“ dodal.

Vraždy íránských vědců

Europoslanec ČSSD Richard Falbr ve videu, které je k dispozici na Youtube kanálu „TheAshrafCamp“ uvádí, že je s teroristy PMOI v kontaktu již po několik let a má pro ně velký respekt a obdiv a dokonce je na to hrdý.

Server ČeskáPozice.cz dále píše, že sice Marjam Radžavíová i její emisaři vyslaní do Prahy tvrdí, že teror a násilí jsou pro Lidové modžáhedy minulostí, v souvislosti s íránským jaderným programem se ale v poslední době objevují náznaky – například v Melmanově poslední knize Spies against Armageddon nebo v článcích amerického novináře Seymoura Hershe – že podle jejich zdrojů totiž operativci mudžahedínů pomáhají Izraeli s pokračujícími vraždami íránských vědců, kteří mají s jaderným výzkumem nějakou spojitost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…