Totální rozvrat v ODS a úplně hysterická Němcová. Víme, co se dělo v zákulisí

08.08.2013 10:56

Podle informací ParlamentníchListů.cz byla na včerejších dvou odpoledních klubech ODS velmi hustá atmosféra.

Totální rozvrat v ODS a úplně hysterická Němcová. Víme, co se dělo v zákulisí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

ParlamentníListy.cz jako první informovaly, že na dopoledním zasedání poslaneckého klubu několik poslanců ODS požadovalo proti stanovisku strany předčasné volby, čímž by přestala platit pravicová "stojednička".

Předčasné volby

Ideu předčasných voleb na klubu poslanců podle informací ParlamentníchListů.cz dopoledne podpořili pražští poslanci David Vodrážka a Jan Florián a také Jan Kubata z Ústeckého kraje. Tomáš Úlehla dorazil do sněmovny až později a byla po něm sháňka.

„Uvidíme, jak hoši budou hlasovat. Kubata říkal, že celou noc nespal a že by pro ODS prý byly nejlepší předčasné volby. Stejně mluvili i chlapci z Prahy – David Vodrážka a Jan Florián. Snad je vedení nějak pacifikovalo, ale uvidíme, jestli nakonec nebudou hlasovat pro Rusnokovu vládu. Jestli chtějí Rusnokovu vládu a předčasné volby, tak jim v té sebevraždě ODS nezabráníme,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj z jednání dopoledního poslaneckého klubu ODS.

Odpoledne Florián a Úlehla požadovali svolání klubu, kde chtěli probrat myšlenku předčasných voleb. Úřadující místopředseda strany Martin Kuba se je snažil přemluvit, ale bez výsledku. „Je to v háji. Odejdou ze sálu. 'Stojednička' končí,“ informoval redakci zdroj během jednání klubu.

Hysterka Němcová, kliďas Kuba, vylučování pozdrženo

Na klubu prý panovala strašná atmosféra. „Totální rozvrat a hádky. Miroslava Němcová byla úplně hysterická. Ta to vůbec nezvládla. Říkala něco ve smyslu, že už se na to může vykašlat. Zato Martin Kuba to zvládnul docela v klidu a nehysterčil. Prostě to přijal jako fakt, se kterým se musí smířit a na jehož základě se budou odvíjet další věci,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj, který se účastnil jednání klubu.

Podle informací ParlamentníchListů.cz chtělo vedení ODS vyloučit Úlehlu a Floriána z klubu ještě před hlasováním o důvěře v okamžiku, kdy bylo jasné, že se je nepodaří přesvědčit, aby hlasovali s klubem. „Proti jejich vyloučení ještě před hlasováním se postavil Boris Šťastný s tím, že je blbost někoho vylučovat, pokud ještě nehlasoval. Takže oba byli vyloučeni z klubu až po hlasování ve sněmovně. Členové klubu je považují za zrádce,“ řekl redakci zdroj.

Florián vystoupil z ODS

Poslanec Jan Florián dnes navíc oznámil, že vystupuje z ODS, neboť to již není demokratická a pravicová strana, protože zvyšuje daně a vylučuje členy ODS za jejich pravicové názory.

Pro vládu hlasovali poslanci ČSSD, VV, KSČM a nezařazení poslanci Josef Dobeš, Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka, celkem 93 poslanců. Sto poslanců bývalé pravicové koalice bylo proti. A sedm poslanců nehlasovalo.

O rozpuštění Poslanecké sněmovny budou poslanci hlasovat příští týden. O svolání mimořádné schůze požádají sociální demokraté, TOP 09 a komunisté. Tyto tři strany mají dost hlasů na třípětinovou většinu, aby sněmovnu rozpustily a do 60 dnů se konaly předčasné volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…