Vyhrocená situace v ODS: Úlehla a Florián chtějí ještě jedno jednání klubu

07.08.2013 16:31

Poslanci ODS Tomáš Úlehla a Jan Florián požadují před hlasováním o důvěře vládě ještě jedno jednání klubu. Uvažují i o předčasných volbách, o čemž ParlamentníListy.cz informovaly již v průběhu dne jako první.

Vyhrocená situace v ODS: Úlehla a Florián chtějí ještě jedno jednání klubu
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Poslanec ODS Jan Florián ve své kanceláři

Jak ParlamentníListy.cz následně zjistily od zdroje z občanské demokracie, svolání ještě jednoho klubu ODS před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě na žádost zmíněných dvou poslanců nebylo schváleno. "Před chvíli jsem tam viděl Floriána s Úlehlou v objetí," dodal ještě redakci nejmenovaný zdroj. 

K určité "malé" rebelii několika poslanců na klubu ODS došlo již dopoledne před začátkem jednání sněmovny. Ideu předčasných voleb na klubu poslanců podle informací ParlamentníchListů.cz totiž podpořili pražští poslanci David Vodrážka a Jan Florián a také Jan Kubata z Ústeckého kraje.

Uvidíme, jak budou hoši hlasovat

„Uvidíme, jak hoši budou hlasovat. Kubata říkal, že celou noc nespal a že by pro ODS prý byly nejlepší předčasné volby. Stejně mluvili i chlapci z Prahy – David Vodrážka a Jan Florián. Snad je vedení nějak pacifikovalo, ale uvidíme, jestli nakonec nebudou hlasovat pro Rusnokovu vládu. Jestli chtějí Rusnokovu vládu a předčasné volby, tak jim v té sebevraždě ODS nezabráníme,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj z jednání poslaneckého klubu ODS.

Každopádně prohlášení tří výše zmíněných poslanců v poslaneckém klubu ODS vyvolalo nervozitu a nejistotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…