Vyřizování účtů v ODS: Srabe, kryso, prasárna, zaútočil poslanec na rebela Floriána

08.08.2013 13:54

Vyjádření poslance Jana Floriána, jenž spolu s Tomášem Úlehlou odešel při středečním hlasování o důvěře Rusnokově vládě ze sněmovny, rozpálilo doběla jeho do dneška stranického kolegu Jana Bureše. Ten ho zasypal sérií ostrých výroků a jeho počínání nazval prasárnou, kvůli níž si ho také přestal vážit.

Vyřizování účtů v ODS: Srabe, kryso, prasárna, zaútočil poslanec na rebela Floriána
Foto: hns
Popisek: Poslanec Jan Bureš, ilustrační koláž

Hodně drsným útokům čelí Tomáš Úlehla a Jan Florián, kteří před středečním hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka porušili jednotu poslaneckého klubu ODS a opustili sál. Kvůli duu poslanců tak zhasly naděje pravicových stran na sestavení koaliční vlády v případě druhého pokusu Miloše Zemana, ovlivnit oba prý měl lobbista Tomáš Hrdlička. Zatímco Tomáš Úlehla téměř po celou noc reagoval na nehezké vzkazy na svém profilu na sociální síti Facebook, do Jana Floriána se ostrým vzkazem pustil jeho kolega z poslanecké kanceláře a soused ze sněmovní lavice Jan Bureš.

Florián dnes vystoupil z ODS a na facebookovém profilu mimo jiné napsal, že vždy prosazoval myšlenku malého státu, nízkých daní a základních principů svobody. „Tyto doby jsou pryč, éra suverénní a sebevědomé pravicové strany skončila. ODS se pod vedením Petra Nečase stala nedemokratickou stranou, popírající ideové názory členské základny, začala zavádět diktaturní praktiky a v mnoha případech, pokud již argumenty nestačily, také účelově kriminalizovat vlastní členy strany, úspěšné starosty, komunální politiky, zastupitele, kteří jsou nebo spíše byli krví ODS,“ uvedl na svém Facebooku Florián.

Jde o snůšku falešnosti a pokrytectví

„Honzo Floriáne, seděl jsem s tebou tři roky v kanceláři a vedle tebe v jedné poslanecké lavici. To je, myslím, dost dlouhá doba na to, abychom mohli poznat dobře jeden druhého. To, co jsi zde napsal, to není z tvého pera, o tom mě prostě nepřesvědčíš. Jestli ti to psala slečna Kloudová, nebo pan Erva, nebo někdo jiný, nevím a vlastně mi to je jedno,“ zmiňuje v úvodu svého vzkazu poslanec Jan Bureš známou členku pražské ODS a muže, který zajišťoval PR pro některé poslance ODS včetně Floriána či takzvaných rebelů.

Podle jeho bývalého spolustraníka Jana Bureše jsou Floriánova slova jen snůškou falešnosti a pokrytectví. „Za celou tu dobu jsme vedli několik debat nejen o politice, ale i o ODS jako takové. Jestli dnes píšeš, že za současný stav může expředseda Nečas, tak s tím souhlasím, ale přiznej veřejně, jako jsi mi to přiznával v debatách, že začátek a prapříčina je u jeho předchůdce Mirka Topolánka,“ apeluje Jan Bureš na stranického odpadlíka.

Z Kuby i dalších spolustraníků udělali pitomce

„Víš dobře, že jsem tvůj názor vždy respektoval a bral jej vážně, co ale považuji za největší podraz, a to hlavně lidsky, bylo to, jak ses včera s Tomášem Úlehlou zachoval. Byl jsi včera na DVOU klubech a ani na jednom jsi nic neřekl ani ty, ani Tomáš. I přes opakovanou výzvu, zda s navrženým postupem, tedy vyjádřit nedůvěru vládě, souhlasíte, jste oba mlčeli jako pěny,“ pokračuje poslanec v nemilosrdné kritice.

„Martina Kubu i nás ostatní jste nechali v nevědomosti a udělali jste z nás pitomce. O svém postoji jste informovali novináře připraveným prohlášením a jako zbabělci jste ani Martinovi Kubovi, ani nikomu jinému nebyli schopni ani napsat předem SMSku. Zalezli jste jako srabi se slečnou Kloudovou do sněmovní hospody U Roury jako krysy. To je lidsky prasárna a já si tě za to přestal vážit!“ vpálil Janu Floriánovi poslanec Jan Bureš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…