Zelený Smutný se naštval: Drábek by měl jít bručet

13.08.2013 21:28

Systém sociálních karet neboli sKaret stál daňové poplatníky 82 milionů korun. Přitom se bude po dlouhých dohadech rušit. Jak ale upozorňuje Jiří Smutný ze Strany zelených, nikdo za to neponese zodpovědnost. Tu by podle něj měl nést bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Zelený Smutný se naštval: Drábek by měl jít bručet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

„Čím dál tím víc lidí u nás tře bídu s nouzí, a ‚pánové nahoře‘, jak zpívá Nohavica, si tu klidně rozhazují desítky a stovky milionů. To se nám smějí do očí? Za vytunelování tolika peněz by snad přece měl někdo nést zodpovědnost,“ zlobí se ve svém prohlášení Jiří Smutný.

A hned uvádí příklad. „Jako třeba exministr asociálních věcí Drábek. Ten, který se tváří jako profesor z Oxfordu a zakládá pochybné politické hnutí pro sportovce. Jeho orwellovský, důstojnost urážející a ještě k tomu nefunkční systém sKaret, který je k ničemu a musí se nakonec po dlouhých dohadech zrušit, stál daňové poplatníky – tedy nás všechny – 82 miliónů korun českých. Dalších 300 milionů do nového systému vyplácení sociálních dávek vložila Česká spořitelna. Zrušení, které už poslanci ve sněmovně schválili, vyjde na dalších pět milionů. Drábkovým komínem tak vyletělo suma sumárum 387 milionů korun,“ vypočítává.

„Jak je možné, že za zpackaný projekt a špatně udělanou práci Drábek nenese žádnou odpovědnost? Kdyby takový průšvih udělal kdokoli z nás, obyčejných lidí, vyhodí nás z práce za flígr a ještě budeme platit deset let způsobenou škodu. Ne tak vyvolení politici,“ dodává Smutný ze Strany zelených.

Celý text čtěte ZDE

„Vykukové, kteří si nakradli na úkor státních peněz, vybraných na daních od nás všech, by měli po právu skončit za mřížemi. Drábek jako první. A ne si ještě kandidovat do voleb, aby mohl rozjet své politické umění znovu od začátku,“ uzavírá svůj text.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…