Dvojici strážníků hrozí trest. Podpořili Zemana v uniformách. A senátor Veleba nabízí pomoc

25.08.2017 15:11

Pokutu za podpis petice pro opětovnou kandidaturu Miloše Zemana na Hrad dostanou dva strážníci Městské policie z Jihlavy. Hlavu státu v jejím dalším boji o prezidentský post totiž podpořili během výkonu služby v uniformě. Šéf SPO Jan Veleba řekl ParlamentnímListům.cz, jak strážníkům hodlá pomoci.

Dvojici strážníků hrozí trest. Podpořili Zemana v uniformách. A senátor Veleba nabízí pomoc
Foto: FB Zeman znovu 2018
Popisek: Petiční akce pro druhou kandidaturu současného prezidenta "Zeman znovu 2018"

Podle zástupce šéfa jihlavské městské policie se jedná o „zásadní porušení pracovních povinností“ a dvojici policistů čeká postih. Udělali totiž chybu, že se pod petici podepsali během své pracovní doby. Kvůli tomu je to prý bráno jako účast na politické akci během výkonu služby.

Vedení jihlavské městské policie je potrestá finančně, oba muži budou muset zaplatit pokutu. Možná ale do vlastní peněženky nebudou muset vůbec sáhnout.

Informace se rozšířily poté, co snímky z podpisu strážníků byly zveřejněny na sociálních sítích. Městským policistům se následně dostalo zastání přímo od předsedy Strany práv občanů (dříve Zemanovci) Jana Veleby.

Šéf SPO a senátor vyjádřil strážníkům podporu a uvedl, že je připraven za ně pokutu zaplatit. „Mrzí mě, že strážníci mají pykat za prezidenta Zemana,“ konstatoval pro ParlamentníListy.cz

„Chápu, že by se v pracovní době tyhle věci stávat neměly, ale vážím si toho, že pánové od městské policie opětovnou kandidaturu pana prezidenta podpořili. Ze strany Městské policie v Jihlavě jim podle vyjádření v tisku hrozí finanční postih,” shrnul Veleba situaci.

Ten podle svých slov bude v pátek informovat ředitele Městské policie v Jihlavě, že je připraven dotčeným strážníkům ze svých osobních peněz tuto ztrátu vykompenzovat. „Pánů, kteří našeho pana prezidenta podpořili, si velmi vážím a za jejich podporu jim děkuji,“ dodal Jan Veleba.

SLEDUJTE VIDEO Ivana Zemanová promluvila k novinářům:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…