Jedu za vámi, váš senátor Veleba. Ale na čem?

21.07.2015 13:31

Neblíží se žádné volby a senátorovi Janu Velebovi (SPO) uplynula teprve necelá polovina jeho mandátu. Přesto se Veleba rozhodl objet kompletně svůj volební obvod, vesnici po vesnici a město po městu. Jak sdělil ParlamentnímListům.cz, na část své cesty si dokonce zvolil zvláštní dopravní prostředek, koňský povoz.

Jedu za vámi, váš senátor Veleba. Ale na čem?
Foto: Archiv JV
Popisek: Senátor Jan Veleba během svých cest po volebním obvodu

„Na podzim tohoto roku za mnou bude polovina mého senátního volebního období v obvodě č. 44 Chrudim. Protože se cítím být svým voličům zavázán, i když nejsou žádné volby, rozhodl jsem se, že znovu podrobně objedu celý volební obvod od vesnice k vesnici, prodejnu po prodejně, hospodu po hospodě. Začal jsem před asi měsícem a půl a jezdil jsem autem,“ popisoval redakci Veleba.

Když se to prý dozvěděl jeho přítel, slovenský exministr zemědělství z první Ficovy vlády Stanislav Becík, slíbil senátorovi pomoc. „Když přijel ze Slovenska, přivezl dvě kobylky fríského plemene a vůz a minulý týden jsme od úterního rána do pátečního večera objížděli můj volební obvod. Každý den byla trasa třicet až čtyřicet kilometrů a vše bylo pečlivě naplánované, protože na dojezdovém místě musí být každý den stáj pro koně. Takhle jsme objeli část mého senátního volebního obvodu za přítomnosti bývalého slovenského ministra zemědělství Stanislava Becíka,“ pokračuje senátor.

„Příštím týdnem počínaje budu pokračovat s autem a mám v plánu celý svůj obvod ve zbytku července a během srpna dokončit. Během těch cest s koňmi mě ale velmi příjemně překvapila reakce řidičů, nikdo na nás netroubil. Třeba když jsme jeli na Seč z Kozojed, to je trvale do kopce a je tam plná čára, to bylo pro mě dobré zjištění. Cestou jsme potkali představenou z kláštera v Hoješíně, kterou jsem poznal na svých výjezdech. A fotka, kterou máte, je ze dne, kdy nás sestra Pavla předjela před Sečí a když viděla, že jedu já, zastavila, popovídali jsme si a požehnala nám. Musím říct, že mě tyto cesty opravdu těší,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jan Veleba, senátor a šéf Strany práv občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…