Řezání hlav. Počítá se s tím, že Evropa se do 50 let promění v Islámský chalífát. Děti se budou učit, že Merkelová zapříčinila rozpad EU. Senátor promlouvá

12.04.2016 12:54

ROZHOVOR Poradce prezidenta Miloše Zemana pro sport a senátor Jozef Regec říká, že těžko dnes lze brát za pouhé spekulace, že se do 50 let počítá s tím, že se Evropa promění v islámský chalífát. Česká republika dle něj z EU nevystoupí, ale měla by se připravit na rozpad EU. Je v našem zájmu spolupracovat s Ruskem. ČR by měla chránit své hranice.

Řezání hlav. Počítá se s tím, že Evropa se do 50 let promění v Islámský chalífát. Děti se budou učit, že Merkelová zapříčinila rozpad EU. Senátor promlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jozef Regec

Anketa

Považujete se za české vlastence?

94%
6%
hlasovalo: 13066 lidí

Obhájci imigrace tvrdí, že přijímaní imigrantů pomůže ekonomice, protože imigranti zaplní volná pracovní místa a současně prý pomohou udržet důchodový systém. Nejsou ale naopak větším nákladem pro sociální systémy než přínosem pro ekonomiku? Plus započtěme náklady na bezpečnost a následky kriminality...

Obhájci migrace lžou, protože fakta stavu ekonomiky to přímo vyvrací. Jen u nás máme půl milionu nezaměstnaných. Zároveň podnikatelé požadují tisíce pracovníků, kterých se jim nedostává. Pokud občan ČR ovládající češtinu, mající osvojeny základní společenské, kulturní a hygienické návyky má problém se získáním nové kvalifikace, aby vyhověl požadavkům zaměstnavatelů, tak migrant, který se mnohdy česky ani není schopen naučit jim vyhovovat bude?

Anketa

Existuje Bůh?

45%
55%
hlasovalo: 16933 lidí

Šéfka Alternativy pro Německo Frauke Petry prohlásila, že by pohraniční stráž měla být připravena střílet uprchlíky, pokud to bude nutné. „Potřebujeme efektivní kontrolu (hranic), abychom zabránili neregistrovaným žadatelům o azyl vstup do země z Rakouska. Žádný policista nechce střílet na uprchlíky a já si to také nepřeji. Ale střelba by měla být umožněna jako poslední možnost,“ prohlásila pro německá média šéfka AfD Frauke Petry. Souhlasíte s ní ?

V prvé řadě bych tyto nelegální migranty nenazýval uprchlíky, protože uprchlík se chová jinak. Snad již i my máme dostatek zkušeností s vděkem těchto migrantů, a to dokonce i křesťanských. Ochrana hranic je základním právem a povinností státu, občané si jej nakonec proto v dávných dobách zřídili. Pokud na tuto povinnost stát rezignuje, hrozí, že přestane být státem. Rozhodně každý nelegální migrant musí být z důvodu ochrany občanů okamžitě umístěn do zařízení, kde se důsledně prověří, co je to za osobu, zda není hrozbou jako potencionální terorista, ale neméně je důležité zjistit jeho zdravotní stav.

Pokud migranti budou vědět, že je nemilosrdně tento postup čeká v každé zemi EU, tak si rozmyslí, zda vůbec chtějí do Evropy přijít. Na YouTube máte velké množství ukázek, kdy si stovky migrantů vynucují jako agresoři vstup do jiné země a tyto státy mají logicky právo si své území chránit. Předem vyloučit nějakou možnost ochrany hranice je nesprávné, protože se musí vždy přiměřeně postupovat s ohledem na stávající situaci. V USA zastřelili na plotě s Mexikem již tisíce lidí a nevím o tom, že by Brusel nebo paní Merkelová někdy proti tomu protestovali.

Co si myslíte o tom, jak se k migrační krizi staví premiér Sobotka?

Zaznamenal jsem v televizi reakci ministra Chovance, kterému bylo sděleno, že pan premiér věděl týden dopředu, že Poláci budou hlasovat pro kvóty. Bylo to ještě před zvolením současné vlády v Polsku. Tehdy se tomu ministr Chovanec velmi podivil, dal najevo, že to zjistil až v Bruselu při hlasování. Pan premiér tedy hlasitě populisticky hlásá, že je proti kvótám, ale zároveň ví, že budou schváleny a aby se schválení nezmařilo, tak názor Polska raději nesdělí ani ministru vnitra z vlastní strany. Myslím, že to je typická ukázka chování premiéra, politikaří ve prospěch Bruselu.

Prezident Zeman bývá kritizován, že jeho postoje k migraci jsou xenofobní a populistické. Co o tom soudíte?

Prezident Zeman chrání zájmy své země, nepatří k těm, co berou peníze za různá školení a chovají se jako zloděj, co křičí: „Chyťte zloděje“. Myslím, že jeho podpora u občanů je jasná a co o něm hlásá pražská kavárna, je celkem nepodstatné.

Jak hodnotíte to, jak se k imigrační krizi staví EU a Německo? A jak hodnotíte nejnovější návrh Evropské komise na centralizaci azylové politiky a přerozdělování imigrantů ?

Migranty k nám nedostali legálně dveřmi, tak se snaží oknem. Těžko dnes lze brát za pouhé spekulace, že se do 50 let počítá s tím, že se Evropa promění v islámský chalífát. Pokud se podíváte na všechny stránky objektivně, tak původní obyvatelstvo má až násobně méně dětí než lidé z Afriky a Asie, co k nám přichází. Již nyní jsem viděl, že snad byla založena islámská demokratická strana i u nás. Koho myslíte, že tito lidé budou volit? Již nyní jsou hlasy, že by se jim mělo dát hlasovací právo, i když nejsou občané ČR. Kam všechno spěje, vidí i slepý; a kdo proti tomu protestuje, tak je xenofob a fašista ...

Jak se díváte na roli Turecka? Máme se s ním dohodnout, nebo nás bude vydírat? Není lépe postavit ploty chránící hranice?

Turecko je údajně našim partnerem, který chce vstoupit do EU, ale skutečný partner přece nevydírá, a proto se divím našemu ministru zahraničních věcí Zaorálkovi, že Turecko považuje za důvěryhodného partnera a nemá problém s jeho vstupem. Na stavbu plotů mají Slováci velmi důmyslný systém; a mám vážné obavy, že neschopná bruselská vláda, a zejména politika Německa nás k tomu donutí, pokud chceme, aby i za 10 let byla kultura v naší zemi taková, jak nám ji předali naši otcové.

Hovoří se o tom, že Turecko podporuje Islámský stát (obchoduje s ropou) i imigrační vlnu do Evropy. Co o tom soudíte?

Masivní kšeftování s kradenou ropou Sýrie a Iráku si každý může shlédnout na YouTube v satelitních snímcích. Je nemožné, aby o kolonách cisteren putujících na území Turecka nevěděly turecké státní orgány. Kurdové prokazatelně bojují s Islámským státem, přesto Turecko na území Sýrie jejich pozice ostřelovalo. Pomáhá tím ničit nepřítele Islámského státu. Turecko Evropu ve věci migrace vydírá, jako by si chtělo nahradit ztracené finance za ukončení spolupráce s Ruskem po sestřelení jeho letadla. Tady se nabízí otázka: Co má Erdogan v kapse na bruselské politiky, že se nechají vydírat?

Též se objevila tvrzení, že migrační vlnu do Evropy podporují USA a podporují ISIS proti Asadovi …

Pan Kerry po poslední návštěvě Moskvy měl v OSN před arabskými partnery prohlásit, že válka v Sýrii bude dál pokračovat, Asad je pro USA dále nepřijatelný. V únoru bylo ale uzavřeno příměří se syrskou opozicí. Protože se nedá hovořit o skutečné opozici, která by měla jednotné vedení, musely být uzavřeny už desítky dohod o příměří s jednotlivými stařešiny, kteří vládnou na daných územích. Nyní syrská armáda za pomoci Ruska bojuje s Islámským státem a teroristickou organizací Džabhat an-Nusra. Na severu země vydatně pomáhají Kurdové. Dále i část původních opozičních skupin se přidala k Asadovi. Za této situace se tedy ptám, koho dál USA na území Sýrie chtějí podporovat, když opozice uzavřela příměří s Asadem?

A co říkáte zásahům USA v Iráku, Libyi a jejich podpoře arabského jara?

Já nemohu hodnotit, zda USA předpokládaly přesné následky svých zásahů, ale výsledkem jsou nestabilní systémy po likvidaci Husajna i Kaddáfiho. Pokud máte zájem něco ovlivnit, tak byste měl mít i představu, jak bude vypadat situace po vašem vlivu. Bohužel je stejná situace v Sýrii. Média, která jsou poplatná Bruselu a USA nenabídla jediné jméno, které by bylo pro Asada alternativou. Pokud chceme prosazovat demokracii, tak máme respektovat toho, kdo byl na daném území zvolen, i když se nám nelíbí. Pokud podporujeme opozici, tak bychom měli vědět, že daný lídr je lepší než ten, který vládne. Pokud žádného náhradního nemáme, tak je lépe převrat neorganizovat. Já jsem cyklista a také se nezbavím kola, aniž bych předem věděl, jaké nové si pořídím.

Jak se díváte na úlohu Ruska v Sýrii? Je jeho role podle vás pozitivní?

V Sýrii probíhá válka už od roku 2012 a Islámský stát se jednoznačně po celou dobu rozšiřoval, konal veřejné popravy řezáním hlav a ničil starověké památky. Vstupem Ruska se situace razantně změnila, Islámskému státu byly silně zničeny logistické cesty, pomoc mu nepřichází pouze z Turecka, ale můžete zaznamenat, že téměř denně jsou zadrženy v jižních provinciích Sýrie kolony se zbraněmi z Jordánska. Naposled to už byly ale léky pro džihádisty, a tak je jasné, že se jim už nedostává ani potřebné lékařské pomoci. Pro světové kulturní dědictví je osvobození Palmýry velmi důležité. Dle oficiálních zdrojů zahynulo v Sýrii zatím šest ruských vojáků, Islámský stát je skutečnou hrozbou pro celou evropskou civilizaci a je třeba jej zničit.

A je dle vás Rusko náš nepřítel ?

To je otázka. Komu by mělo být nepřítelem a proč? Oficiálně slyšíte z Bruselu, že je nebezpečné, a proto si například Bulharsko nesmělo vybudovat plynovod Jižní proud. Místo toho si ale Němci, Rakušané a další mocní s Ruskem staví Severní proud II. Od Ruska zakoupily USA několik desítek vrtulníků pro jejich užití v Afghánistánu a některé byly dodány ještě půl roku po připojení Krymu k Rusku. Jsem zásadně proti ničení památníků padlým sovětským vojákům a aktivně v tomto směru působím i v Senátu. Historie se nemá přepisovat podle toho, kdo je u moci. Myslím, že důsledné obhajování českých zájmů musí vést ke spolupráci i s Ruskem, kde naše výrobky měly vždycky dobrý zvuk a politici poplatní jiným zájmům než českým záměrně ustoupili jiným ekonomikám, které naše výrobky na ruském trhu nahradily.

Předseda SPD a poslanec Tomio Okamura říká, že neexistují umírnění muslimové a že islám je zločinná ideologie. Dle něj by bylo potřeba ihned všechny islámské migranty vrátit zpět do mateřských zemí a byl by pro vyhoštění i potomků těchto migrantů, kteří se v Evropě narodili. Každý muslim je dle něj bezpečnostní riziko a skutečně časovaná bomba. Co si myslíte o tomto?

Muslimem je i kolega senátor Hassan Mezian. Toho chce také vyhostit? Já jako politik se nehodlám pouštět do toho, které náboženství je lepší, nebo horší. Politik má vytvářet co nejlepší prostředí, pravidla hry pro občany, kteří jej zvolili. Pokud se někdo chce koupat v bazénu v šatech, místo aby měl plavky a řádně se osprchoval, tak mne nezajímá, zda je muslim či nemuslim, prostě tam nesmí být vpuštěn. Pokud se žena odmítne řádně identifikovat na letišti s tím, že má zahalenou tvář, tak nesmí být do země vpuštěna a není třeba zkoumat, co ji k tomu vedlo. Původní obyvatelstvo má právo se chránit před každým migrantem bez ohledu na to, zda je hinduista, muslim, nebo nevěřící, pokud mu hodlá narušovat dosavadní způsob života. Zvedat kartu muslimové proti nemuslimům je cesta k válce Evropě.


 
Vidíme, že Schengen je věc pro dobré počasí, ale když přijde bouřka, prosakuje a valí se přes něj povodeň. V okamžiku, kdy EU hranice nijak nehlídá, cizí lidé libovolně bez jakékoli registrace překračují hranice a pohybují se po Evropě. Současně vidíme, že už nyní jsou v západní Evropě obrovské muslimské komunity podhoubím pro terorismus. Neměl by si náš stát vzít zpátky pravomoc, kdo může vstoupit na naše území? V okamžiku, kdy není chráněna vnější hranice EU? První je věc, že kontrolou hranic zamezíme přílivu uprchlíků, a druhá věc, že v západní Evropě jsou občané EU muslimského vyznání, kteří jsou zapojení do hnutí teroristů. Ale muslim, který žije třetí generaci v Německu a je třeba terorista, může libovolně překročit hranice naší země, nikdo ho na hranicích nezkontroluje, nezadrží a zde může u nás něco spáchat. Jedním ze znaků suverénního státu je, že kontroluje své hranice a kontroluje právo na svém území, které je vytyčeno hranicemi. Jakmile někdo poruší zákon u nás a překročí hranice, tak už náš stát toho člověka těžko potrestá...

Aby se začaly hlídat hranice, jsem se vyslovil již jasně několikrát. V médiích se o současném stavu věcí moc nedozvíte, ale pokud jste jel lyžovat v zimě do Itálie, tak vás na hranicích s Rakouskem už kontrolovali Italové, na přechodu se čekalo i hodinu. Fakticky tedy již nyní Schengen plně nefunguje, přesto nám je to v médiích stále tvrzeno. Počítám s tím, že se naše děti budou učit v dějepise, že paní Merkelová zničila pozváním nelegálních migrantů do Německa Schengen a následně z tohoto důvodu se rozpadla i celá Evropská unie.

Zmínil jste vznik Islámského chalífátu v Evropě do 50 let. I kdybychom nepočítali současnou migrační vlnu, tak již před ní existovaly odhady, že v západní Evropě budou mít muslimové většinu do 40 let. Takže v Německu, Francii, Británii, Belgii, Nizozemí a tak dále mohou nastavit muslimská pravidla a právo šaría. Budou ovládat velké země EU a pak muslimské zásady mohou prosazovat vůči nám. Není pro nás EU z tohoto důvodu hrozbou a není pro nás řešením vystoupit z EU a utvořit nějaké uskupení států kolem Visegrádu a části Balkánu a dalších států střední a východní Evropy, které by se tomu ubránily?  

Příští rok jsou ve Francii volby, silným kandidátem na prezidentku je Marine Le Penová. V případě jejího zvolení se nedomnívám, že Francie se vydá na cestu, kterou jste zmínil. Nenechá se nutit přijímat migranty a raději z EU vystoupí. Bez Francie nemá EU smysl. Česká republika nenese vinu za stávající stav v Evropě, navíc máme zcela odlišný historický vývoj oproti zemím Západu. Neměli jsme jedinou kolonii, nikoho jsme násilím naši řeč neučili, aby on přišel jako obyvatel naší kolonie a začal u nás žít.

Vydírání Bruselu se v případě odchodu Velké Británie z EU bojí i premiér Cameron. V parlamentu sděloval poslancům, co jim všechno Brusel zruší, pokud Velká Británie vystoupí. Nemůžete se dívat na Visegrádskou čtyřku jako na jednotný celek. Polsko se sice novou vládou silně proti Bruselu vyhrazuje, ale zároveň je o to více proamerické. Země, jako jsou Itálie, Rakousko, Maďarsko, Slovensko se snaží nebýt v rukou jednoho mocného partnera, ale spolupracovat s každým, kdo přinese užitek. Tuto cestu vidím jako správnou a nemyslím si, že je naše země připravena na to, co ji čeká, pokud by nyní sama z EU vystoupila.

Předpokládám, že budeme součástí procesu, který nastane, a budeme mít na něj minimální vliv. Pokud víte, že bude pršet, tak si máte pořídit deštník a netvrdit, že pršet nebude. To bych čekal od těch, co chtějí naši zemi vést. Mají se připravit i na dobu, kdy se případně EU rozpadne.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…